Skocz do zawartości

Komputer do 3500 tysiaca bez GPU

Recommended Posts

Nie mam, myśle raczej o złozeniu go raczej w następnym roku a teraz mogłaby być najwyżej dobra integra jezeli taka jest bo jedyna karta jaka mnie satysfakcjonuje na przetrwanie jakieś to gtx 1050 ti skoro obecnie miałem r9 280 i dawało radę :) monitor mam starszy ale ja nie potrzebuje cudów przynajmniej na razie, bo szkoda mi od razu na wszystko wywalać kupe kasy bo jednak jak porownam ze za 3300 kupowalem calego kompa 6 lat temu a te  raz 3300 to za grafike to az mnie strzyka ;)

5600G a 10400F to praktycznie to samo jeżeli chodzi o wydajność samego CPU. Gdybyś dorwał 10400F w zestawie jak wyżej z GTX 1650, to byłby to na teraz lepszy wybór niż 5600G, bo zdecydowanie zyskałbyś na wydajności GPU i mógłbyś w miarę normalnie na niższych ustawieniach pograć od ręki. 

• Lubię to 1

Ale w jakich grach , sorki ze tyle pytań ale jestem zielony :)? Czyli w sumie lepiej Intela skoro nie ma dużych różnic.. a to podkręcanie co mają intele to samo się robi czy trzeba cos poustawiac by wieksze GHZ złapał?
jak brać kartę to jaką jakby juz na lata - pewnie RTX 2060 nie styknie? bo co raz większe widze pamięci ram maja karty graficzne więc pewnie trzeba by czekać na RTX 3060 czy Radeony są lepsze? 
Ogolnie musiałbym w nowym kompie mieć podłączenie VGA raczej zeby ten moj stary lecz dobry monitor podłączyć :)

https://www.komputronik.pl/product/710877/komputronik-infinity-rx620-y2-.html?utm_source=convertiser&cvrid=CVR.1033..1112.content-sites.convertext.95d0e4fa5eb5938fa5f149d35d484425 taki mi polecono na innym forum.. 

Edytowane przez krzysiulos
W dniu 15.09.2021 o 09:16, krzysiulos napisał:

Czyli w sumie lepiej Intela skoro nie ma dużych różnic.. a to podkręcanie co mają intele to samo się robi czy trzeba cos poustawiac by wieksze GHZ złapał?

Na teraz lepiej Intel + GPU niż 5600G jeżeli chcesz grać od zaraz

W dniu 15.09.2021 o 09:16, krzysiulos napisał:

jak brać kartę to jaką jakby juz na lata - pewnie RTX 2060 nie styknie?

Taką na jaką pozwoli budżet. Kwestia też tego jaki monitor jest. 

Ten z komputronika patrząc na to że jest tam system, wydaje się całkiem ok w tej cenie

A ogolnie lepszy jest Ryzen niz Intel w sensie te 2 modele co podałeś czy nie ma róznic?A jak jest z tym podkręcaniem - samo sie w grze podkręca? 
Monitor jest stary LG 22En33 ;) ale monitor kiedys tam mozna wymienić :) bo ten jeszcze hula ;)
Jak brać kartę to coś z 8gb pewnie czy 6gb starczy na 4-5 lat?
I jak jest z obudowami - czy są jakieś co mają dużo wejśc usb i jeszcze stare wejście VGA czy juz nie ma takich? I szkło hartowane - jakby się stłukło to lipa i co wtedy mozna zamowić nowe czy jak to idzie?
I o co chodzi z tymi pamięciami ram bo widziałem,że niektorzy mowia by nie brać tych 3600?

Edytowane przez krzysiulos