krzysiulos 3 Napisano 9 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2021 (edytowane) oo to nieźle, no ale to chyba facet musiałby wysłać jakieś dobre fotki by to dojrzeć? czy na fotkach się tego nie dojrzy? aa i o co chodzi w tym podłączeniu 6 pinowym? i czy ta moja płyta główna takie coś ma - bo piny to mi sie z czym innym kojarza Edytowane 9 Września 2021 przez krzysiulos Cytuj Link to post Share on other sites
korzychxp 253 Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 Jak się będziesz długo decydował to zejdzie. Na allegro po 700zł sztuki schodzą czasem w godzinę i są rzadkim widokiem. Na allegro masz ochronę, ja tam bym brał. Jak nie kupisz to pozostaje szukanie farta na olx, tam częściej za 650-700zł są. Powinno grać. Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 9 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2021 nie no zadałem kilka pytan , takich zwykłych o to jak długo ją ma , takie bardziej ogólne. To ona pójdzie na mojej płycie głównej tak - w sumie każda chyba pójdzie? o to sie nie musze martwić? bo zasilacz mam w sumie dobry i nawet koles w serwisie mi mówił,że jakbym składał nowego kompa to on by zostawił go od razu bo starczy spokojnie Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 4 minuty temu, krzysiulos napisał: i o co chodzi w tym podłączeniu 6 pinowym? Wtyczka 6oin z zasilacza. 1 minutę temu, krzysiulos napisał: w sumie każda chyba pójdzie? Pójdzie. Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 9 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2021 a o gwarancje to chodzi taką od zakupu czy rozruchową bo tu koleś daje 7 dniową rozruchową? Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 Jasne że sklepowa lepsza, ale karty z taką są odpowiednio droższe. Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 9 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2021 to zasilanie 6pin da się podłączyc , w sensie na czym to polega? i czy moja płyta to ogarnie to podłączanie? - bo w sumie moj brat kiedys cos tam informatyki itd. liznął ale dawno nie w temacie a to on ma mi podłączyc ale chyba ze sklepową to mało takich kart jest raczej uzywek na necie Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 Godzinę temu, krzysiulos napisał: to zasilanie 6pin da się podłączyc , w sensie na czym to polega? i czy moja płyta to ogarnie to podłączanie? No masz taką wtyczkę w zasilaczu i podłączasz do gniazda w GPU. bez tego nie ruszy. Płyta nie ma nic do tego. Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 9 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2021 (edytowane) widze ze ten gostek z allegro juz kilka takich kart jak ta co oferuje sprzedal , jedna ale innej firmy niby byla cos trefna ale napisal koles ze nie bylo problemow ze zwrotem i zwrotem kasy. Akurat ta co jest za 700 na razie 2 sprzedane karty, pozytywna reakcja. Ten Corsair CX750 styknie na luzie na wszelkie karty graficzne nowsze i starsze? Edytowane 9 Września 2021 przez krzysiulos Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 2 godziny temu, sznib napisał: Warto przynajmniej patrzeć na plomby, czy karta nie była rozkręcana. Chociaż to tez nie oznacza od razu bubla, bo właściciel mógł pastę wymienić tylko... No właśnie, w starszej karcie to nawet dobry objaw bo pokazuje że poprzedni właściciel(e) dbał o kartę i ją odpowiednio konserwował. Ja rozbieram każdą moją nową kartę jak tylko gwarancja się skończy, czy to źle o mnie świadczy? Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 W sumie ja tez pastę zmieniałem zaraz po gwarancji. Trzeba. 36 minut temu, krzysiulos napisał: Ten Corsair CX750 styknie na luzie na wszelkie karty graficzne nowsze i starsze? Na wszystkie nie. Na większość. Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 9 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2021 (edytowane) To na które by nie starczył - RTX nowe ;)?https://www.olx.pl/d/oferta/gigabyte-gtx-1060-3gb-jak-nowa-CID99-IDLpaAI.html tu jest tez ale droższa. W ogole nie zapytałem - czy te nowsze karty z 2016,2017 znaczy w teorii nowsze niz ten moj Radeon one normalnie sie podłączą pod moj monitor - https://www.x-kom.pl/p/125401-monitor-led-22-lg-22en33s-b-czarny.html to ten? Edytowane 9 Września 2021 przez krzysiulos Cytuj Link to post Share on other sites
korzychxp 253 Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 (edytowane) 1060tka nie przejdzie, musisz mieć konwerter vga - dvi, albo vga - hdmi albo vga - dp. Z 10-15zł to kosztuje. Zadajesz dużo pytań mocno teoretycznych, można do rana odpowiadać, pokazywać setki modeli i czy się ustawią, czy nie. Skup się na tym co chcesz kupić i czy będzie pasować... Edytowane 9 Września 2021 przez korzychxp Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 9 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2021 (edytowane) bo ja na poprzedniej mialem tak ze mialem tez podlaczony telewizor w razie czego jak chcialem w coś zagrac na wiekszym ekranie. Czyli lipa a te inne karty jak 970 gtx czy 1050 ti tez beda potrzebowały czegos takiego? Edytowane 9 Września 2021 przez krzysiulos Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 6 minut temu, korzychxp napisał: vga - hdmi albo vga - dp. Z 10-15zł to kosztuje. Dobry konwerter (nie przejściówka) hdmi -> d-sub to ok. 100zł kosztuje. Cytuj Link to post Share on other sites
korzychxp 253 Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 (edytowane) Ja tam używałem takiego bieda gemini czy coś i chodziło. https://allegro.pl/oferta/adapter-dvi-d-do-vga-24-1-monitor-przejsciowka-10824560334 21 minut temu, krzysiulos napisał: bo ja na poprzedniej mialem tak ze mialem tez podlaczony telewizor w razie czego jak chcialem w coś zagrac na wiekszym ekranie. Czyli lipa a te inne karty jak 970 gtx czy 1050 ti tez beda potrzebowały czegos takiego? Zawsze musisz sobie spojrzeć jakie wyjścia ma dany model karty, jakby miała DSUB/VGA to bez problemu wejdzie, ale to stara rzecz. Ale do serii 9xx od nvidii analog był przesyłany i nawet działał zwykły kabel vga na dvi albo przejściówka Takie coś używałem https://allegro.pl/oferta/adapter-przejsciowka-dvi-vga-ugreen-czarny-10872174195?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=MWM3NTc0YjAtMjlmZC00MjliLTkwNDktMjJmNGM3NWRlMDlhAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=ee68f84a-3dcb-4120-963f-393d23968d06 Nie gwarantuję, że będzie to wszystko hulać bo robiłem to z 5 lat temu Edytowane 9 Września 2021 przez korzychxp Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 4 minuty temu, korzychxp napisał: Ale do serii 9xx od nvidii analog był przesyłany i nawet działał zwykły kabel vga na dvi O to to to. Od gtx 1xxx i rx 4xx bodajże karty nie podają analogowego sygnału i zwykła przejściówka nie pomoże. A konwertery są drogie i kapryśne. Cytuj Link to post Share on other sites
korzychxp 253 Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 No jak mowie, u mnie ten za 9,99 chodził i to własnie na 1060 gtx, bo miałem wtedy jeszcze monitor vga. Wcześniej 960 gtx i leciałem tylko taką przejściówką jak wyżej, a ta nie zadziałała już na 1060 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 D-Sub <-> DVI-I (bo dvi-d już nie) to przesył sygnału analogowego od początku do końca i tu wystarczy zwykły adapter podmieniający piny. 1 minutę temu, korzychxp napisał: u mnie ten za 9,99 chodził i to własnie na 1060 gtx Być może miałeś jakiś model z analogowym wyjściem, niezgodny ze specyfikacją nvidii Cytuj Link to post Share on other sites
korzychxp 253 Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 (edytowane) A ja myślę, że jednak te bieda konwertery za 10zł też potrafią takie cuda Serio, zanim zmieniłem monitor na taki z DVI to był rok 2020, a nie siedziałem na 960tce do tego roku, oj nie A i jeszcze jedno, bo mój monitor miał rozdziałkę 1360x768 to może łatwiej było taki obraz przesyłać konwerterem. Edytowane 9 Września 2021 przez korzychxp Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 9 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2021 (edytowane) U mnie na pewno byl ten 1920 na coś jak nie wiekszy Czyli tv nie podepne pod wejście by grac sobie,skoro i monitor moze nie ogarnąć? Ja chyba takie cos mam ale to zrobie zdjęcie jutro i mi powiecie czy to jest to Okazalo się ze ta karta z allegro jest z koparki.. wiec pewnie odpada? Patrzyłem i ten moj radeon tez nie mial niby VGA wiec mialem adapter taki jakby tylko ze chyba mi go nie oddali ze sklepu gdzie naprawialem kompa,wiec w teorii powinny inne karty dzialac. Ja mysle w sumie o gtx 1050 ti albo gtx 1060 bo w miarę dobre. Ale jak po koparkach sa to lipa. A ten ziomek z allegro mial ja 8 miechów jako koparka Edytowane 9 Września 2021 przez krzysiulos Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 10 Września 2021 Udostępnij Napisano 10 Września 2021 10 godzin temu, krzysiulos napisał: Okazalo się ze ta karta z allegro jest z koparki.. wiec pewnie odpada? Można śmiało przyjąć że ponad połowa używanych kart z 4gb vram i więcej przez pewien okres swojego życia kopała bo było to opłacalne. Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 10 Września 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2021 (edytowane) Prędzej niby byla nowe po zwrotach,kupione w USA Warto taka brać? Edytowane 10 Września 2021 przez krzysiulos Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts