Rozwiązanie Pawian 2 Napisano 24 Sierpnia 2021 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 Witam serdecznie. Przeglądam gogle od dobrych 2h, ale ciężko to ogarnąć jak ktoś się na tym nie zna, tym bardziej że tylko na jednej stronie były czarno na białym wyniki fps w konkretnych grach. Czy ktoś mógłby polecić dobry zestaw komputerowy do 2500-3000 zł do gier (tzn. abym tylko podłączył do monitora, wgrał windows i działało), w pełni nowy, z dobrego, wiarygodnego sklepu (najlepiej internetowego)?: - monitor który posiadam to taki: https://allegrolokalnie.pl/oferta/monitor-samsung-s19d300, ma tylko jedno wejście, bodajże VGA. Z tego co wiem to chyba maks 60 fps jest w stanie wyciągnąć i w sumie mi to wystarczy, ważne by te klatki na sekundę były stałe, a nie jakieś skoki/zwiechy itp. Jego rozdzielczosc to 1368x768 - gry do których miałby służyć komputer to głównie gry z serii Age of Empires, nowe Kings Bounty, Arma 2 czy 3. Strzelanki jakieś też, ale nie takie jak np CS co te fps są cholernie ważne. Cholernie ważne dla mnie jest to by komputer nie mulił gdy na ekranie jest dużo jednostek, gdyż to przecież charakterystyczne dla gier strategicznych/wojennych. - kiedyś dostałem od kolegi cd key który działał podczas instalacji windowsa z podłącznym internetem i nadal z tego windowsa korzystam. Czy moge tego cd keya użyć podczas instalacji windowsa na nowym komputerze i bedzie on działał?? Generalnie chodzi mi o cały sprzęt ale bez wgranego windowsa, a z tego co przeglądałem to wszystkie mają wbudowany..... Widziałem też z nijakim darmowym systemem "ubuntu". Czy na tym w razie czego można grać w gry? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 W takim budżecie ogólnie nie będzie łatwo bo nie ma za bardzo kart graficznych na taki budżet. Używana karta graficzna wchodzi w grę? 59 minut temu, Pawian napisał: kiedyś dostałem od kolegi cd key który działał podczas instalacji windowsa z podłącznym internetem i nadal z tego windowsa korzystam. Czy moge tego cd keya użyć podczas instalacji windowsa na nowym komputerze i bedzie on działał?? Win10 czy jaki system? https://proline.pl/koszyk/9a8e1bde i zostaje jakieś 1200 zł na GPU więc tutaj idzie już coś wyrwać na allegro. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawian 2 Napisano 24 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 Windows 10 64 bit. Nie, używanego nic nie chcę Cytuj Link to post Share on other sites
WPRD700 230 Napisano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Pawian napisał: monitor który posiadam to taki: https://allegrolokalnie.pl/oferta/monitor-samsung-s19d300, ma tylko jedno wejście, bodajże VGA. Pomijając chore ceny na obecnym rynku, to wciąż nie kupisz już nowej karty z obsługą złącza (DVI->) VGA. No chyba, że GTX 1050(Ti) znajdziesz do 1200 zł. Edit: ale płacenie 1200 zł za prawie 6-letnią konstrukcję to jakieś nieporozumienie. Już lepiej do gier strategicznych pozostać na iGPU i czekać na lepsze czasy. Edytowane 24 Sierpnia 2021 przez WPRD700 Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 Możesz w sumie luknąć na https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/komputer-stacjonarny-hp-pavilion-gaming-tg01-0027nw-ryzen-5-3500-8gb-512gb-ssd-gtx1650super-4gb-win10h-czarny Cytuj Link to post Share on other sites
Pawian 2 Napisano 24 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 Ile bez Windowsa taki procesor? Nie da sie bez tego kupic? Serio? Cytuj Link to post Share on other sites
Pawian 2 Napisano 30 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Ktoś coś? Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 W dniu 24.08.2021 o 20:31, Pawian napisał: le bez Windowsa taki procesor? ????? Cytuj Link to post Share on other sites
Pawian 2 Napisano 30 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Nie potrzebny mi wgrany windows Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts