Aircod 5 Napisano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2021 Cześć, Mam problem z klawiaturą. Kombinacja klawiszy "ALT + Spacja" blokuje mi klawisz spacji w Windows 10. Jest to dosyć uciążliwe, jak słowo kończy się na literze z polską końcówką. Można to jakoś wyłączyć? Klawiatura: Logitech G413 (jest nowa), na poprzedniej to samo się działo. Warto zaznaczyć, że ten klawisz na Logitechu nazywa się AltGr. Miał może ktoś kiedyś styczność z takim problemem? Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2021 Udało mi się odtworzyć "problem", musisz puścić alt żeby dać spację. 1 1 Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Aircod 5 Napisano 21 Sierpnia 2021 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2021 W dniu 20.08.2021 o 17:42, zbiku90 napisał: Udało mi się odtworzyć "problem", musisz puścić alt żeby dać spację. A mi się udało wyszperać informację nt. tego problemu w internecie. Na szczęście nie jestem sam i wiele osób z wysokim profilem klawiatury też się z tym boryka. Należy pobrać Microsoft Keyboard Layout Creator i w trybie AltGr przypisać spacji akcję. Pewnie przy starej klawiaturze nie zwracałem takiej uwagi do tego, w tym Logitechu trzeba dosyć mocno spację kliknąć, aby zadziałało - stąd wymagana modyfikacja, szczególnie jak ktoś szybko pisze. Link to post Share on other sites
Recommended Posts