forii 16 Napisano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2021 Witam, Mam problem z klawiaturą w pracy, czasem nagle mi się przełącza "coś" co powoduje że gdy naciskam cyfry na klawiaturze (nie numerycznej) to mam specjalne znaki typu shift + 1 = !, gdy nacisnę 2 to mam = shift +2 = @ itd. Język mam polski, wszystko wygląda poprawnie, próba zmiany na angielski - nic nie daję. Pomaga tylko wylogowanie i zalogowanie ponownie, tylko gdy jestem w pracy i gdy coś robie to nie moge sobie pozwolić, bym nagle wszystko wyłączył i przelogował się ponownie bo trace dane.... Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2021 To PC czy laptop? Jak PC to podłącz inną klawiaturę, może masz spięcie na SHIFT'cie. Jeżeli laptop podłącz zewnętrzną klawiaturę i sprawdź czy też będą te objawy. Cytuj Link to post Share on other sites
forii 16 Napisano 16 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2021 Teraz, BlackCoffe napisał: To PC czy laptop? Jak PC to podłącz inną klawiaturę, może masz spięcie na SHIFT'cie. Jeżeli laptop podłącz zewnętrzną klawiaturę i sprawdź czy też będą te objawy. PC, może to być faktycznie klawiatura, troche już "zużyta", w końcu jakieś 10 lat, ale o tym nie pomyślałem. Tylko czemu pomaga tylko relog? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2021 Może też sterownik od klawiatury szaleje od tego spięcia. U mnie jak w jednej myszce bezprzewodowej były słabe baterie potrafiło zawieszać system. Cytuj Link to post Share on other sites
forii 16 Napisano 16 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2021 7 minut temu, BlackCoffe napisał: Może też sterownik od klawiatury szaleje od tego spięcia. U mnie jak w jednej myszce bezprzewodowej były słabe baterie potrafiło zawieszać system. Chwila, czyli to nie wina systemowa? Moze jakies funkcje klawiszowe się włączają? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2021 Chodziło mi o sytuację, że klawisz SHIFT powoduje spięcie przez to klawiatura źle działa i sterownik "wariuje", myśli, że cały czas trzymasz klawisz SHIFT. Chyba, że włączasz nieopatrznie coś takiego co się nazywa klawisze trwałe https://www.pcworld.pl/porada/Jak-wylaczyc-Klawisze-trwale-w-systemie-Windows,413262.html 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts