Smoqu 1 Napisano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2021 Witam, poszukuje zastępstwa dla kontrolera x360 wireless, który już się wysłużył. Chciałbym, aby nowy łączył się tak bezproblemowo jak obecny, być może wykorzystując właśnie to urządzenie do parowania z PC po x360. Mam 4 akumulatorki i chyba będzie to lepsze rozwiązanie niż własne aku, jeśli nie to mnie poprawcie. Czy może po prostu kolejna generacja tego pada? Budżet 200zł +/- Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2021 Są 3 opcje: 1. Poszukać używanego ORYGINALNEGO pada od X360 w dobrym stanie, coraz mniej takich niestety. 2. Pady od Xone też są spoko tylko potrzebny jest inny adapter, w 200zł na pewno się nie zmieścisz. 3. Naprawić obecnego pada, obstawiam że wyrobiły się analogi. Cytuj Link to post Share on other sites
Smoqu 1 Napisano 13 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2021 Budżet nie jest aż taki sztywny, będzie trzeba to dopłacę. A dla przykładu taki Logitech F710? Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2021 Nie miałem tego Logi w rękach ale z wyglądu o wiele bardziej przypomina DualShocka. Co kto lubi, o jakość bym się raczej nie martwił bo marka solidna. Cytuj Link to post Share on other sites
Smoqu 1 Napisano 13 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2021 Tak właśnie nad nim myślę, nie przeszkadza mi że jest zbliżony do ds. Wracając do mojego pada, wariuje rb, przycisk fizycznie sprawny ale często wysyła sygnał że jest wciśnięty dla pc. Cytuj Link to post Share on other sites
Arvantir 2 Napisano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2021 Pad xbox series x, tylko musisz poczekać na promocję na xkomie, morele były po 200 zł Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 14 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2021 14 godzin temu, Smoqu napisał: wariuje rb, przycisk fizycznie sprawny ale często wysyła sygnał że jest wciśnięty dla pc. Rozkręcić, wyczyścić styki, powinno pomóc. Cytuj Link to post Share on other sites
Smoqu 1 Napisano 16 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2021 A jeszcze takie pytanie, czy ma ktoś porównanie F710 do DS'a 4 lub xbox series x? Cytuj Link to post Share on other sites
PanSzpila 7 Napisano 6 Października 2021 Udostępnij Napisano 6 Października 2021 Podłącze się do tematu, bo ma ten sam dylemat. Stary pad od xbox360 swoje już wysłużył, poza tym te nowsze modele(Xbox One oraz Xbox Series X) mają lepsze d-pady, dlatego chciałbym go wymienić. Kontroler ma działać na PC z Windowsem 7. Czy ten najnowszy pad, Xbox Series X, będzie działał pod tym systemem czy lepiej zakupić się za tym od Xbox One? https://www.x-kom.pl/p/364449-pad-microsoft-xbox-one-s-wireless-controller-kabel-pc.html https://www.x-kom.pl/p/623353-pad-microsoft-xbox-series-controller-kabel-pc.html Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 6 Października 2021 Udostępnij Napisano 6 Października 2021 Będzie działał tak samo jak ten od X One, bo w komunikacji to to samo jest. Jednak z nowymi kontrolerami bym uważał: 1 Cytuj Link to post Share on other sites
PanSzpila 7 Napisano 7 Października 2021 Udostępnij Napisano 7 Października 2021 No to mnie zmartwiłeś, bo nastawiam się raczej na ten najnowszy Series X. Głównie ze względu na lepszy d-pad, chyba najlepszy z tych standardowych(nie Elite) pod tym względem. Teraz nie wiem, ryzykować, czy może lepiej poczekać, może wypuszczą drugą, poprawioną rewizję tych padów. Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 7 Października 2021 Udostępnij Napisano 7 Października 2021 Zawsze możesz kupić w sklepie gdzie jest darmowa dostawa i zwrot. W razie czego nie tracisz nic finansowo. Cytuj Link to post Share on other sites
PanSzpila 7 Napisano 7 Października 2021 Udostępnij Napisano 7 Października 2021 Może spróbuję, a Ty swój próbowałeś wymieniać, czy od razu poprosiłeś o zwrot środków? Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 7 Października 2021 Udostępnij Napisano 7 Października 2021 Ja zwróciłem i wziąłem starszego, od X-One. Cytuj Link to post Share on other sites
PanSzpila 7 Napisano 7 Października 2021 Udostępnij Napisano 7 Października 2021 To może mi powiesz jak d-pad w tym X-One się sprawuje w porównaniu z Series X? Gorszy od tego w padzie Xbox 360 już chyba być nie może. Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 7 Października 2021 Udostępnij Napisano 7 Października 2021 No, ten z series X przyjemniejszy w użytkowaniu, to na pewno plus nowych padów. Niemniej ja w bijatyki nie gram, a w innych grach, gdzie krzyżak służy głównie do włączenia jakiegoś menu czy zmiany broni to ten klasyczny sprawuje się ok. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
effendi3GO 36 Napisano 7 Października 2021 Udostępnij Napisano 7 Października 2021 1 godzinę temu, PanSzpila napisał: Gorszy od tego w padzie Xbox 360 już chyba być nie może. NO tam była lipa i specjalnie dla Mortal Kombat kupiłem od X One. Mam teraz oba pady - Xone i SeriesX. Bierz ten od Series X. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
PanSzpila 7 Napisano 8 Października 2021 Udostępnij Napisano 8 Października 2021 13 godzin temu, sznib napisał: No, ten z series X przyjemniejszy w użytkowaniu, to na pewno plus nowych padów. Niemniej ja w bijatyki nie gram, a w innych grach, gdzie krzyżak służy głównie do włączenia jakiegoś menu czy zmiany broni to ten klasyczny sprawuje się ok. To bardziej do platformówek, jakoś lepiej mi się gra w takie gry na"krzyżaku". 12 godzin temu, effendi3GO napisał: NO tam była lipa i specjalnie dla Mortal Kombat kupiłem od X One. Mam teraz oba pady - Xone i SeriesX. Bierz ten od Series X. Spróbuję, najwyżej oddam jeśli trafię wadliwy egzemplarz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts