kiki 0 Napisano 1 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 (edytowane) witam Szukam myszki zamiast MX705 którą miałem kilka lat. Teraz zaczeła szaleć bo głowny mikrostyk (lewy przycisk) nie działa prawidłowo - klika kilka razy po jednokrotnym nacisnieciu. Nowa myszka powinna: -mieć dobrą baterie - min. na kilka miesięcy lub być łatwo ładowalna np przez usb. -min 7/8 przycisków -być dość przecyzyjna (MX 705 taka nie jest) -cena do 200zł Widziałem że ludzie chwalą mx master ale kosztuje ponad 250 (powystawowa) lub 350 nowa. Myszka jest do biura, kompletnie nie do gier. Edytowane 1 Sierpnia 2021 przez kiki Cytuj Link to post Share on other sites
PawelQ 107 Napisano 1 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 Lepszej niż M705 Marathon nie znajdziesz. Nie z takim czasem na baterii i przyciskami. Sam wałkowałem ten temat w tym roku. Nie w tej cenie. Historia tej myszki u mnie jest dość długa, kupiłem od tak, spodobała się, kupiłem taką samą do domu. W pracy padła po 7 latach (duble click, 8h pracy dziennie), w domu żyje dalej. Do pracy kupiłem ponownie M705, domowa (sprawna) poszła na zapas, zmieniłem na Logitech G502 Lightspeed Hero + Logitech Powerplay Wireless Charging System. Przycisków ma 11, z 5 nie korzystam ;-) Do M705 Marathon dokupiłem akumulatorki + ładowarkę. Ładowanie 2x w roku. Moim zdaniem z tą jakością, ceną, żywotnością baterii lepszej niż M705 Marathon nie znajdziesz. PS. Ładowanie USB? Taaa, kurde, pamiętaj o tym.. ;-) Cytuj Link to post Share on other sites
kiki 0 Napisano 2 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 (edytowane) M705 niestety też ma sporo wad. Jest bardzo nieprecyzyjna i przyciski w rolce bardzo często nie działają tak jak powinny (przypadkowe wcisniecie nie tego co chcemy). Dlatego szukam alternatywy. Musze mieć 7 przyciskow bo dwa na (back + forward) i dwa na kopiuj wklej oraz jeden na DELETE. Uzywam tego setki razy na godzinę. Edytowane 2 Sierpnia 2021 przez kiki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts