Skocz do zawartości

Bezprzewodowa myszka z dobrą baterią i min 8 przyciskow

Recommended Posts

witam

Szukam myszki zamiast MX705 którą miałem kilka lat. Teraz zaczeła szaleć bo głowny mikrostyk (lewy przycisk) nie działa prawidłowo - klika kilka razy po jednokrotnym nacisnieciu.

Nowa myszka powinna:

-mieć dobrą baterie - min. na kilka miesięcy lub być łatwo ładowalna np przez usb.

-min 7/8 przycisków

-być dość przecyzyjna (MX 705 taka nie jest)

-cena do 200zł

Widziałem że ludzie chwalą mx master ale kosztuje ponad 250 (powystawowa) lub 350 nowa.

Myszka jest do biura, kompletnie nie do gier.

Edytowane przez kiki

Lepszej niż M705 Marathon nie znajdziesz. Nie z takim czasem na baterii i przyciskami. Sam wałkowałem ten temat w tym roku. Nie w tej cenie.

Historia tej myszki u mnie jest dość długa, kupiłem od tak, spodobała się, kupiłem taką samą do domu. W pracy padła po 7 latach (duble click, 8h pracy dziennie), w domu żyje dalej. Do pracy kupiłem ponownie M705, domowa (sprawna) poszła na zapas, zmieniłem na Logitech G502 Lightspeed Hero + Logitech Powerplay Wireless Charging System. Przycisków ma 11, z 5 nie korzystam ;-)

Do M705 Marathon dokupiłem akumulatorki + ładowarkę. Ładowanie 2x w roku. Moim zdaniem z tą jakością, ceną, żywotnością baterii lepszej niż M705 Marathon nie znajdziesz.

PS. Ładowanie USB? Taaa, kurde, pamiętaj o tym.. ;-)

M705 niestety też ma sporo wad. Jest bardzo nieprecyzyjna i przyciski w rolce bardzo często nie działają tak jak powinny (przypadkowe wcisniecie nie tego co chcemy). Dlatego szukam alternatywy. Musze mieć 7 przyciskow bo dwa na (back + forward) i dwa na kopiuj wklej oraz jeden na DELETE. Uzywam tego setki razy na godzinę.

Edytowane przez kiki