Samotniaczek 0 Napisano 26 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2021 Kolejny Update, otóż dziś komputer po restarcie nie chciał się włączyć, lampka DRAM się świeci etc, testując odkryłem że dwie kości G-SKILL (które były kupione w pakiecie) pracują jako single chociaż są w dobrych slotach (jedna w A1 i druga w B1) oraz jak dokładam jedną z kości komputer piknie i się resetuje Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 26 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2021 Dobre sloty to najczęściej A2 i B2 aby pracowały w dualu. Cytuj Link to post Share on other sites
Samotniaczek 0 Napisano 26 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2021 Godzinę temu, BlackCoffe napisał: Dobre sloty to najczęściej A2 i B2 aby pracowały w dualu. Właśnie a1 i B1 pracują w dualu, robię memtest gskilli i zobaczymy czy w nich leży wina Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 26 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2021 Ok, to sprawdź i napisz. Cytuj Link to post Share on other sites
Samotniaczek 0 Napisano 26 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2021 Memtest zawiesza się na kości ram od której podejrzewam że jest uszkodzona niby nie wykrywa błędów ale zastanawiam się czy nie dać sobie spokój z tą kością i narazie zostawić komputer na trzech Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 26 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2021 Możesz tak zrobić i zobaczyć czy będą problemy. Cytuj Link to post Share on other sites
Samotniaczek 0 Napisano 26 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2021 Aktualnie komputer pracuje na trzech kościach i wszystko wygląda dobrze, jak chciałem podłączyć jedną z kości to płyta główna wydała pik i reset, także jak udało mi się na obu G-Skillach włączyć komputer to chociaż jak byli w dobrych slotach nadal było single, oraz zapomniałem wspomnieć że teraz pierwszy slot stoi pusty ponieważ komputer nie chciał się odpalić na A1,A2,B1, aktualnie jest na A2,B1,B2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts