Skocz do zawartości

Brak płynności przy 60fps

Recommended Posts

Cześć. Od jakiegoś czasu mam problem z płynnością w każdej grze, gdy zablokuje fps'y na 60 i jest te stałe 60 to nie da sie grac bo czuje jakby to bylo ponizej 30fps, a jak zablokuje na 70fps lub odblokuje i jest powyżej 70fps to śmiga jak ta lala.

No i nie ma co się dziwić, że masz problemy, zasilacz z czarnej listy, który przestał dawać stabilne napięcia do podzespołów. Jeżeli dalej będziesz go używać to spali Ci graficzną, jak już jej w jakimś stopniu nie uszkodził. Do wymiany! 

• Popieram 1

U mnie się to zaczęło gdzieś rok temu, może dawniej, ale jakoś nie zwracałem na to uwagi bo rzadko grałem w gierki w których musiałbym walczyć o te 60fps. Jest możliwe że aktualizacja z win7 do win10 to spowodowała?

Edytowane przez Orbit29
Godzinę temu, Orbit29 napisał:

No ale jedyny problem to to ze przy 60fps czuje jakbym mial  z 30. Od 70 fps wszystko jest ok. Nie grzeje sie, nie wyje. Wydaje mi sie ze gdyby to byla wina karty czy zasilacza to odczuł bym to bardziej.

A chcesz poczekać aż dosłownie poczujesz problemy z zasilaczem i kartą graficzną pod postacią smrodu spalenizny? 

Hola, hola Panie i Panowie przecież to cudo ma 27A na linii 12v co daje mu całe 324w, a podzespoły niewymagające 1050ti 100w a 7400 z płytą kolejne 100 także jeszcze 100 ma w zapasie a w ogóle to na obudowie jest napisane 520w także jest jeszcze 200w schowane na czarną godzinę!!! 

A tu fortron 350w za 25pln i moc na liniach 12v 336 a więc o 10w więcej niż ten 520 watowy potwór

https://allegrolokalnie.pl/oferta/zasilacz-fsp-fortron-350w-dkt

• Lubię to 2

@Orbit29a znasz to powiedzenie z koniem i siodłem? Te zasilacze na Czarnej Liście nie są "dla jaj", tj po prostu spis modeli, które nadspodziewanie często padały (zabierając z sobą inne podzespoły). Masz możliwość to pożycz od kogoś i sprawdź, czy to na pewno nie PSU. Nie masz takiej możliwości - kup przez neta z 14 dniowym zwrotem. Jeśli się okaże, że Twój Tracer jest z tych lepszych to po prostu oddasz bez kosztów. 

No jak chodzi grubo ponad 6lat bez problemowo to chyba tak.

Dobra panowie poprosiłem o pomoc ale widze ze nic z tego nie wyjdzie.

Narazie zrobiłem format, zaraz zobacze czy problem z głowy.

Nic wiecej nie bede dokładał  do tego złomu, skończyłem szkole zaraz sie do roboty wybieram to kupie jakis potężny sprzęt

Od razu spytam, gdzie najlepiej kompa złożyć? Mam tu w mieście znajomego który się tym zajmuje ale mam pewne wątpliwości bo polecał właśnie ten zasilacz.

• Haha 1
51 minut temu, Orbit29 napisał:

ale mam pewne wątpliwości bo polecał właśnie ten zasilacz.

Słusznie że masz wątpliwości.

Jak już uzbierasz kasę, napiszesz ile masz, do czego pc ma być itp. to doradzimy ci co i gdzie. Nie ma jednego sklepu, promocje i dostępność raz są raz nie, a większość sklepów jest ok (mam na myśli te większe), awarie i gwarancje trafiają się wszędzie bo to elektronika i nie ma reguły, ja kupowałem i w proline i w morele i w komputroniku u mnie zawsze było ok.

4 godziny temu, olo163 napisał:

A były jakieś lepsze Tracery :o

Słaby Tracer padał po 2 latach.

Dobry - dzień później :rotfl:

Tracer robił przyzwoite zasilacze! Ojciec ma w robocie jeszcze ze dwa, trzy komputery OEM kupowane w 2011 roku - wszystkie z PSU Tracer i nadal żyją. Tyle że najmocniejsza Gpu, jaką musiały te wynalazki wykarmić, to... Integra z i7-2600 :P

• Haha 1
42 minuty temu, Rebelmind napisał:

Tracer robił przyzwoite zasilacze!

Nie będę polemizował ale wg mnie ta firma nie robiła dobrych zasilaczy tylko "tanie" i jak ktoś kupował zasilacz 500-600w do zestawu 150-200w ta jakoś to działało a jak ktoś nieświadomie (kierując się naklejką na zasilaczu) kupił mocniejszy sprzęt lub zmodernizował (np. GPU) to Tracer puszczał to z dymem bo stwierdzał że nie będzie się przemęczał ;)

2600 z integrą i płytą to tak na oko ze 150w bierze 

Teraz, BlackCoffe napisał:

To była ironia ze strony Rebelmind ;)

Przepraszam mógł to napisac drukowanymi literami bo ja dziś przemęczony jestem i nie zajarzyłem - mea kulpa :P

• Haha 1
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...