jarmel 0 Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Witam Mam mały problem ze swoim sprzętem, taki jak w temacie. Dodam, że zawsze wszystko było ok, ostatnio się przeprowadziłem i po podłączeniu go w nowym mieszkaniu komputer jakby dużo głośniej chodzi +pojawił się problem z resetowaniem się, nie wiem czy to przypadek czy ma to coś ze sobą wspólnego. Nie dzieje się to zbyt często, ale jednak. Zawsze podczas grania w bardziej wymagające gierki, na ułamek sekundy pokazuje się blue screen i po nim reset. Po ponownym uruchomieniu się komputera wyskakuje raport po "poważnym błędzie". Jakieś rady? Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Witaj. Przede wszystkim podaj konfigurację komputera. W szczególności markę i model zasilacza. Wstępnie to on wydaje się winowajcą. Ponadto sprawdź i podaj temperatury procesora oraz karty graficznej. Dane te odczytasz w programie HW Monitor. Z innych przyczyn to podejrzewałbym instalację elektryczną w mieszkaniu- tu niestety się nie wypowie konkretnie z braku doświadczenia w tej kwestii. Cytuj Link to post Share on other sites
jarmel 0 Napisano 12 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 (edytowane) Mój sprzęt to: Płyta Asrock M3A770DE Procek AMD Athlon II X3 440 Dysk Samsung 500GB HD502HJ Grafika Asus Radeon HD5770 Ram DDR3 Goodram 4GB Zasilacz OCZ Stealthxstream 2 600W Temperatury sprawdzam w everescie, podzespoły w czasie obciążenia nie przekraczają następujących temperatur: płyta 55C, dysk 40C, procesor 65C, grafika 60C. Więc chyba nie jest źle. Wspomniałeś o wadliwej instalacji elektrycznej, poprzednio spaliły się tu kumplowi 3 zasilacze przez jakieś dwa lata, ale jego ojciec jest elektrykiem, sprawdzał instalacje i wszystko było ok.. Edytowane 12 Lipca 2011 przez jarmel Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Zasilacz wydaje się w porządku, zwłaszcza, że nie jest bardzo obciążony resztą sprzętu. temperatury ok. Hmm wszystko wskazuje na wadliwą instalację. Niestety w tej materii nie posiadam aż takiej wiedzy by móc Ci doradzić coś konkretnego. Poczekaj a na pewno ktoś jeszcze zabierze głos. Cytuj Link to post Share on other sites
dutch 15 Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Jaki jest kod tego błędu? Delikatnie obchodziłeś się ze sprzętem podczas transportu? Cytuj Link to post Share on other sites
jarmel 0 Napisano 12 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 (edytowane) Jaki jest kod tego błędu? Nie chciałbym już go prowokować do tych resetów itp, da się jakoś sprawdzić teraz jaki to był? A co do transportu to tak, obchodziłem się delikatnie, stabilnie stał w styropianowym pudełku. Edit: To ten błąd: http://imageshack.us/photo/my-images/835/crashxv.jpg/ Edytowane 12 Lipca 2011 przez jarmel Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts