Skocz do zawartości

Problem z resetowaniem się kompa

Recommended Posts

Witam

Mam mały problem ze swoim sprzętem, taki jak w temacie. Dodam, że zawsze wszystko było ok, ostatnio się przeprowadziłem i po podłączeniu go w nowym mieszkaniu komputer jakby dużo głośniej chodzi +pojawił się problem z resetowaniem się, nie wiem czy to przypadek czy ma to coś ze sobą wspólnego.

Nie dzieje się to zbyt często, ale jednak. Zawsze podczas grania w bardziej wymagające gierki, na ułamek sekundy pokazuje się blue screen i po nim reset. Po ponownym uruchomieniu się komputera wyskakuje raport po "poważnym błędzie".

Jakieś rady?

Witaj.

Przede wszystkim podaj konfigurację komputera. W szczególności markę i model zasilacza. Wstępnie to on wydaje się winowajcą. Ponadto sprawdź i podaj temperatury procesora oraz karty graficznej. Dane te odczytasz w programie HW Monitor. Z innych przyczyn to podejrzewałbym instalację elektryczną w mieszkaniu- tu niestety się nie wypowie konkretnie z braku doświadczenia w tej kwestii.

Mój sprzęt to:

Płyta Asrock M3A770DE

Procek AMD Athlon II X3 440

Dysk Samsung 500GB HD502HJ

Grafika Asus Radeon HD5770

Ram DDR3 Goodram 4GB

Zasilacz OCZ Stealthxstream 2 600W

Temperatury sprawdzam w everescie, podzespoły w czasie obciążenia nie przekraczają następujących temperatur:

płyta 55C, dysk 40C, procesor 65C, grafika 60C.

Więc chyba nie jest źle.

Wspomniałeś o wadliwej instalacji elektrycznej, poprzednio spaliły się tu kumplowi 3 zasilacze przez jakieś dwa lata, ale jego ojciec jest elektrykiem, sprawdzał instalacje i wszystko było ok..

Edytowane przez jarmel

Zasilacz wydaje się w porządku, zwłaszcza, że nie jest bardzo obciążony resztą sprzętu. temperatury ok. Hmm wszystko wskazuje na wadliwą instalację. Niestety w tej materii nie posiadam aż takiej wiedzy by móc Ci doradzić coś konkretnego. Poczekaj a na pewno ktoś jeszcze zabierze głos.

Jaki jest kod tego błędu?

Nie chciałbym już go prowokować do tych resetów itp, da się jakoś sprawdzić teraz jaki to był?

A co do transportu to tak, obchodziłem się delikatnie, stabilnie stał w styropianowym pudełku.

Edit:

To ten błąd: http://imageshack.us/photo/my-images/835/crashxv.jpg/

Edytowane przez jarmel