under555 10 Napisano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 Hej, poradźcie mi coś...mam mpow h12 od dawna i tam ANC jakoś działa (nie wiem na ile dobrze na ile źle ale działa nie jak w tanim bluedio starym co miałem) i są spore nauszniki za co bardzo je lubię.Najważniejsze dla mnie jest ANC - reszta jest mniej ważna.No i szukam następcy i myślałem,żeby znaleźć coś taniej niż sony XM3 (nauszne, nie xm4 bo budżet) za ok 700zł jakież używane albo coś w ten deseń.Kupiłem Soundcore q30 na promocji i dzisiaj zacząłem testy... jestem zniesmaczony albo coś źle robię.Po pierwsze nie podoba mi się wielkość padów - niby są dobre ale w mpow czuję się ogromnie bardziej komfortowo (wieksze nauszniki) no i tak na pierwszy rzut oka a właściwie na pierwszy dotyk to wydają się być mało solidne te q30 ale mniejsza o to.ANC - testowałem wszystkie tryby - denerwuje mnie strasznie,że nie ma jakiegoś trybu turbo/max itd. który tłumił by łącznie wszystko to co 3 oddzielne tryby.Outdoor wydaje sie być najgorszy, indoor i transport bardzo zbliżone i nie mogę wybrać który jest lepszy.Tak czy tak - klimatyzacja szumi, auta za oknem jeżdżą , za ścianą gra TV - porównywałem na bieżąco mpow h12 i q30 - wg. mnie to jest ten sam poziom ANC no i jestem niezadowolony bo to dla mnie żaden upgrade.Co mi zostaje,żeby muszle były większe i ANC znacząco lepsze? tylko sony XM3 nauszne?PS. W mpow h12 uwielbiam to ,ze mogę ich używać bez włączania tylko jako wygłuszacze - nic nie włączam, nic nie paruję tylko klikam ANC na lewym nauszniku aż zapali sie na zielono itd. Dobrze rozumiem,że w np. q30 muszę całą procedurę robic? włączać co trwa kilka sekund, potem pani do mnie gada w słuchawce, potem wybieram dopiero tryb ANC? każdorazowo 20 sekund ustawiania vs. 1 sekunda w mpow? nie da się jakoś inaczej?PPS. Jak obecnie wygląda sytuacja z Sony nausznymi - dalej ANC jest w xm3 na poziomie XM4 czy coś softowo w xm4 polepszyli? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2021 Polecam Sony XM3. Z tego, co słyszałem w XM4, to dodali opcję, że przy zdjęciu słuchawek przerwane jest odtwarzanie muzyki. Poza tym nie ma chyba jakiś rewolucyjnych zmian. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6329 Napisano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2021 Nie powielaj informacji, co do których nie masz pewności, że są rzetelne, bo potem trafią do szerszego grona ludzi i jest zonk. XM4 pod względem funkcjonalnym i ANC są lepsze od XM3. Dźwiękowo to już tak różowo nie jest i jak ktoś jest dźwiękowym purystą to będzie mu jednak tej jakości brakowało. XM3 kupione w okolicach 700-800zł to bardzo przyjemna opcja z ANC. Nie wiem czego można oczekiwać od Q30, skoro te słuchawki można kupić za 50-60€, bazują głównie na dobrym dźwięku, a na resztę po prostu nie starczyło budżetu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts