krakow2000 9 Napisano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2021 Witam Jak sprawa wygląda z wilgotnością?? Mam w pomieszczeniu 2 drukarki 3d, o ile filament jest zamknięty w szczelnym pudełko z silica żelem o tyle nie wiem jak by to miało wpływ na elektronikę która jest na zewnątrz i nie znajduje się w zamkniętej obudowie. Zapewne nie jest to jakaś super wilgoć czy nie wiem co, po prostu pytam... pewnie niewiele więcej niż klimatyzacja ale wolę zapytać Cytuj Link to post Share on other sites
cyna76 91 Napisano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2021 (edytowane) Klimatyzer – co to jest i czy warto kupić - Allegro.pl "Minusem korzystania z klimatyzera jest duża wilgoć w powietrzu, która we wnętrzach niewietrzonych może wniknąć w ściany" btw , prawdziwa klimatyzacja jak i klimatyzator osusza powietrze z wilgoci , dlatego zawsze masz pojemnik na na wodę która pochodzi z wilgoci... chyba że to tego wynalazku użyjesz "suchego lodu" Edytowane 20 Czerwca 2021 przez cyna76 Cytuj Link to post Share on other sites
krakow2000 9 Napisano 21 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2021 (edytowane) 18 godzin temu, cyna76 napisał: Klimatyzer – co to jest i czy warto kupić - Allegro.pl "Minusem korzystania z klimatyzera jest duża wilgoć w powietrzu, która we wnętrzach niewietrzonych może wniknąć w ściany" btw , prawdziwa klimatyzacja jak i klimatyzator osusza powietrze z wilgoci , dlatego zawsze masz pojemnik na na wodę która pochodzi z wilgoci... chyba że to tego wynalazku użyjesz "suchego lodu" No to szukamy innego sposobu na ochłodę... klimatyzacji nie montuję bo niestety droga jak na moje 34m2 ;p Edytowane 21 Czerwca 2021 przez krakow2000 Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2021 Klimatyzator to wydatek około 800pln za przenośny, do jednego pokoju wystarczy, jest to najsensowniejsze rozwiązanie na upały Np: Klimatyzacja klimatyzator przenośny 2000 W 10805787097 - Allegro.pl KLIMATYZATOR PRZENOŚNY 4W1 PILOT FILTR STORM 2kW 9393452402 - Allegro.pl KLIMATYZACJA przenośna KLIMATYZATOR PILOT MOCNA 10545427547 - Allegro.pl W zasadzie to wyciągasz z kartonu i działa, a na 3/4 roku pakujesz i wynosisz do piwnicy. Wyrzut ciepłego powietrza montujesz za okno, są specjalne żaluzje plastikowe okno otwierasz na 10-15cm i masz taki plastik z otworem na rurę do gorącego powietrza. Ustawiasz to sensownie na 22-24 stopnie i masz chłodno na dłuższą metę to bedziesz i 25 ustawiał bo jak siedzisz przy pc i się nie ruszasz to przy 22 jest chłodno, no chyba że jesteś ubrany w długie rzeczy. Jedyną rzeczą którą trzeba robic to raz na jakiś czas opróżnić pojemnik na skroploną wodę. Ja miałem w pracy taki model że jak ten pojemnik się napełnił to klima automatycznie się wyłączała żeby nie lało się na podłogę. Po zakończonym sezonie i przed rozpoczęciem następnego czyścisz urzeczenie preparatem/pianką do klimatyzacji aby odgrzybić układ coś za 20-30pln do klimy samochodowej z marketu. Jak dbasz i nie jedziesz na max 24/7 to posłuży kilka ładnych lat. Moja miała funkcje auto (wg mnie przydatna) ustawialiśmy w pokoju na 23/24 stopnie bo dziewczynom było chłodno i jak schłodziła to się wyłączała. Cytuj Link to post Share on other sites
jozek23 3091 Napisano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2021 2 godziny temu, krakow2000 napisał: klimatyzacji nie montuję bo niestety droga jak na moje 34m2 1800zł za GREE LOMO ECO 3,2 kW wifi to dużo ? https://allegro.pl/oferta/klimatyzator-gree-lomo-3-2-kw-eco-5-lat-gwarancji-8687435906 Cytuj Link to post Share on other sites
cyna76 91 Napisano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2021 3 godziny temu, olo163 napisał: Klimatyzator to wydatek około 800pln za przenośny, do jednego pokoju wystarczy, jest to najsensowniejsze rozwiązanie na upały Np: Klimatyzacja klimatyzator przenośny 2000 W 10805787097 - Allegro.pl KLIMATYZATOR PRZENOŚNY 4W1 PILOT FILTR STORM 2kW 9393452402 - Allegro.pl KLIMATYZACJA przenośna KLIMATYZATOR PILOT MOCNA 10545427547 - Allegro.pl W zasadzie to wyciągasz z kartonu i działa, a na 3/4 roku pakujesz i wynosisz do piwnicy. Wyrzut ciepłego powietrza montujesz za okno, są specjalne żaluzje plastikowe okno otwierasz na 10-15cm i masz taki plastik z otworem na rurę do gorącego powietrza. Ustawiasz to sensownie na 22-24 stopnie i masz chłodno na dłuższą metę to bedziesz i 25 ustawiał bo jak siedzisz przy pc i się nie ruszasz to przy 22 jest chłodno, no chyba że jesteś ubrany w długie rzeczy. Jedyną rzeczą którą trzeba robic to raz na jakiś czas opróżnić pojemnik na skroploną wodę. Ja miałem w pracy taki model że jak ten pojemnik się napełnił to klima automatycznie się wyłączała żeby nie lało się na podłogę. Po zakończonym sezonie i przed rozpoczęciem następnego czyścisz urzeczenie preparatem/pianką do klimatyzacji aby odgrzybić układ coś za 20-30pln do klimy samochodowej z marketu. Jak dbasz i nie jedziesz na max 24/7 to posłuży kilka ładnych lat. Moja miała funkcje auto (wg mnie przydatna) ustawialiśmy w pokoju na 23/24 stopnie bo dziewczynom było chłodno i jak schłodziła to się wyłączała. sam się nad takim zastanawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts