Skocz do zawartości

Cooler Master 430 ELITE

Recommended Posts

Mnie podrażniło kilka rzeczy w tej obudowie:

1. jak zamontowałem zasiłke, dolny otwór na wentylator staje sie bezużyteczny, zasiłka zasłania go jakieś 1,5 cm, (OCZ Modxtream 500, wydawało mi się że jest normalnych rozmiarów)

2. jak zamontowałem w górnym otworze na wentylator Enermax T.B. Silence UCTB12 120mm okazało się, że jest ociupinke za gruby i zmieścił się na styk, uciksa delikatnie na pamięci :/

Wszystko to przy pełnym formacie ATX Asus m4a88td-V evo/usb3. Z własnego dośw pisze co byś tych samych zonków nie popełnił:)

Tia kurka ja o tym nie pomyślałem, wszystkiego to sie nie da chyba ogarnąc przy zakupie :/ Miał być stealthXtream 500 ale nie było na stanie. Sprawdziłem recki modxtream'a, cena była wyższa a dawali w cenie stealthXtream'a to zawinąłem:) Później przy zakupie wentyli było kuku:P Kabelki też strasznie krótkie, szczególnie ten od zasilania cpu.

Edytowane przez marqowy

@gustine

Tak, ja mam zasilacz u góry.

Na dole też może występować problem, np. żeby ładnie puścić kabel zasilający 4pin do procesora.

OCZ na pewno nie pozwoli Ci na przełożenie go pod tacką, będzie musiał iść na widoku.

Ja przy wyborze zasilacza nie kierowałbym się tym, czy jest modularny, czy nie.

Z każdym da się zrobić "porządek".

@eGabeleXxX

Ja zasilanie cpu przełożyłem pod tacką,więc nie wiem w czym problem (SXS2+ Gladius 800). Nie rozumiem też tego ciągłego narzekania na krótkie kable. Poza tym długie to nie zawsze plus- potem na drugim boku obudowy powstaje takie kłębowisko "węży" :wariat:

tak czy tak powstaje spaghetti,

OCZ mają trochę krótsze kable, co nie zmienia faktu, że sięgają wszędzie i bez problemów, a mam dużo większą budę od wszystkich powyższych narzekaczy więc przestańcie pierniczyć, wyjątek stanowi faktycznie za krótki kabel od zasilania CPU, który nie przejdzie pod tacką tylko w czym problem? i tak nie macie nie wiadomo jak wymuskanych kompów, żeby się zżymać na jeden kabel dyskretnie położony pod kartą graficzną