gustine 991 Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Czy ktos posiada owa bude i czy mógł by podesłac foto wnętrza ? ewentualnie jesli ktos posiada/moze znalesc jakies linki modingu badz układu kabli byłbym wdzięczny. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Odpowiem pytaniem na pytanie: Jaki masz zasilacz? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 A to nie ma odpowiednich fotek na stronie producenta? Cytuj Link to post Share on other sites
Kamerton 51 Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 http://www.lazy.com.my/upload/Photo/Cooler%20Master/Elite%20430%20Black/5.jpg http://i52.tinypic.com/fon8rq.jpg A taki bajzelek: http://2.bp.blogspot.com/-YsVwh_e864U/TartEz8O9qI/AAAAAAAAAzw/Q8Buy-xOvO0/s1600/IMAG0226-1.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 991 Napisano 12 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Odpowiem pytaniem na pytanie: Jaki masz zasilacz? Ano niestety Chiefteca ze strasznie twardymi kablami , akutalnie jestem na etapie zakupy jakiegos modularnego. Cytuj Link to post Share on other sites
eGabeleXxX 0 Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Ano niestety Chiefteca ze strasznie twardymi kablami , akutalnie jestem na etapie zakupy jakiegos modularnego. Nie bierz OCZ - za krótkie kable. Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 991 Napisano 12 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 (edytowane) Akurat widziałem twoja bude i nie ukrywam ze chciał bym zrobic cos podobnego . Jaki zasilacz bedzie odpowiedni ? Edytowane 12 Lipca 2011 przez gustine Cytuj Link to post Share on other sites
eGabeleXxX 0 Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Wiem, że na pewno Corsair'y mają długie kable. Ogólnie, to chyba OCZ ma takie krótkie tylko xd Cytuj Link to post Share on other sites
marqowy 0 Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Mnie podrażniło kilka rzeczy w tej obudowie: 1. jak zamontowałem zasiłke, dolny otwór na wentylator staje sie bezużyteczny, zasiłka zasłania go jakieś 1,5 cm, (OCZ Modxtream 500, wydawało mi się że jest normalnych rozmiarów) 2. jak zamontowałem w górnym otworze na wentylator Enermax T.B. Silence UCTB12 120mm okazało się, że jest ociupinke za gruby i zmieścił się na styk, uciksa delikatnie na pamięci Wszystko to przy pełnym formacie ATX Asus m4a88td-V evo/usb3. Z własnego dośw pisze co byś tych samych zonków nie popełnił Cytuj Link to post Share on other sites
eGabeleXxX 0 Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 ModXStream jest jednak większy, sam miałem porównanie ich w realu Cytuj Link to post Share on other sites
marqowy 0 Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 (edytowane) Tia kurka ja o tym nie pomyślałem, wszystkiego to sie nie da chyba ogarnąc przy zakupie Miał być stealthXtream 500 ale nie było na stanie. Sprawdziłem recki modxtream'a, cena była wyższa a dawali w cenie stealthXtream'a to zawinąłem:) Później przy zakupie wentyli było kuku:P Kabelki też strasznie krótkie, szczególnie ten od zasilania cpu. Edytowane 12 Lipca 2011 przez marqowy Cytuj Link to post Share on other sites
Kamerton 51 Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 A to nie ma odpowiednich fotek na stronie producenta? Są, ale bez kabli. Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 991 Napisano 12 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Przy aktualnej zasilce Chiefteca mam poprostu jeden wielki kłębek kabli @Gabełek ty masz OCZ zamontowanego na górze obudowy ? http://allegro.pl/zasilacz-xfx-core-pro-550w-80-bronze-atx-zabrze-i1707645854.html ten ma chyba stosunkowo długie i "miekkie kable" ?. Chociaż ciagle nie modularny ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
eGabeleXxX 0 Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 @gustine Tak, ja mam zasilacz u góry. Na dole też może występować problem, np. żeby ładnie puścić kabel zasilający 4pin do procesora. OCZ na pewno nie pozwoli Ci na przełożenie go pod tacką, będzie musiał iść na widoku. Ja przy wyborze zasilacza nie kierowałbym się tym, czy jest modularny, czy nie. Z każdym da się zrobić "porządek". Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 991 Napisano 12 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 To postawie raczej na tego XFX, nie slyszalem negatywów na jego temat. Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 @eGabeleXxX Ja zasilanie cpu przełożyłem pod tacką,więc nie wiem w czym problem (SXS2+ Gladius 800). Nie rozumiem też tego ciągłego narzekania na krótkie kable. Poza tym długie to nie zawsze plus- potem na drugim boku obudowy powstaje takie kłębowisko "węży" Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 tak czy tak powstaje spaghetti, OCZ mają trochę krótsze kable, co nie zmienia faktu, że sięgają wszędzie i bez problemów, a mam dużo większą budę od wszystkich powyższych narzekaczy więc przestańcie pierniczyć, wyjątek stanowi faktycznie za krótki kabel od zasilania CPU, który nie przejdzie pod tacką tylko w czym problem? i tak nie macie nie wiadomo jak wymuskanych kompów, żeby się zżymać na jeden kabel dyskretnie położony pod kartą graficzną Cytuj Link to post Share on other sites
eGabeleXxX 0 Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 To, że dla Was długość kabli jest wystarczająca i niekoniecznie liczy się dla Was wnętrze, to już inna sprawa . EOT. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JackHammer Napisano 20 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Też teraz mam CM Elite 430 i OCZ SXS2 i wszystko podpięte jak trzeba i nawet powiem że długie kable ma OCZ jak do tej obudowy. Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 991 Napisano 23 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 @Jack Hammer mozesz wyslac mi screen swojego komputera ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts