under555 10 Napisano 4 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2021 Hej, przejechałem się na tanich nvme i już mam dość. szukam 500-1000gb (zależy do ceny) dysku ssd nvme i wg. mnie wygrywa 970 pro bo jako jedyny ma dobre transfery (gen3 chociaż szkoda,że nie gen4) i ma MLC + moje doświadczenie jest taki,że Samsungi latają po 10 lat i nic im nie jest jak są na MLC. czy 970 pro z MLC ma jakąś w ogóle konkurencję na mlc? 2. no i znowu mam dośc apacerów i innego shitu tylko potrzebuje dysk SSD 2TB na gry wiec nvme nie musi być a nawet powiem szczerze,że wolałbym sata (chyba,że zwykłe m2 sata bo wydaje mi się,że mam drugi slot w płycie) co polecacie i dlaczego? myślałem o mlc najpierw ale to w sumie zostają tylko Samsungi pro a wersja 2tb to koszt z 1.5tys zł wiec odpada. Noi tak za ok 700zł można kupić cruciala mx500 - coś lepszego (może być nawet ciut droższego) polecacie? czy tego mx500? mówię o mx500 a nie o tym bx500 czy jakoś tak bo z tego co pamietam te drugie były gorsze. Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4158 Napisano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2021 Na MLC praktycznie nie ma SSD M.2 w sprzedaży. Ale koledze z forum chyba umarł 960 pro o ile mnie pamięć nie myli, więc to nie tak, że Samsungi nie umierają, tylko mniej ich umiera. Więc zestaw samsung 970 pro 1TB M.2 (254,27 € na amazon.de)+ Crucial MX500 2TB ( 926zł na amazon.pl ) wygląda ok. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts