intesti69 0 Napisano 26 Maja 2021 Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 Cześć! Chyba popsułem boxowe chłodzenie intela bo jak patrze to wyłamałem kilka ząbków z niego i nie chce sie trzymać do mobo, zatem poszukuję godnego następcy tego chłodzonka, koszt najchętniej jak najbliżej 40-60zł, cokolwiek wartego uwagi. Z góry dziekuje za pomoc! Cytuj Link to post Share on other sites
kimipl 1 Napisano 27 Maja 2021 Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 (edytowane) https://allegro.pl/oferta/wentylator-arctic-alpine-12-92mm-4pin-2000-obr-min-10544657793 będzie chłodniej i ciszej i mieści się w budżecie. Edytowane 27 Maja 2021 przez kimipl Cytuj Link to post Share on other sites
intesti69 0 Napisano 27 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 zapinane na dokładnie takie same klipsy które już udało mi się połamać... a może spartan 4 od spc? wydaje się najtańszą sensowną propozycją nie wyglądającą jak box intela. duża różnica w temperaturach względem takich boxo podobnych chłodzonek czy to z grubsza kwestie konstrukcji? Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 27 Maja 2021 Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 26 minut temu, intesti69 napisał: duża różnica w temperaturach względem takich boxo podobnych chłodzonek czy to z grubsza kwestie konstrukcji? Duża ale hałas wciąż spory pod obciążeniem. Jak możesz to dołóż do Spartana Max albo Fery 5, będzie ciszej, a w razie wymiany komputera poradzą sobie też z nowszym, bardziej prądożernym procesorem. Cytuj Link to post Share on other sites
intesti69 0 Napisano 27 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 niestety aż takiego budżetu to nie mam, z resztą kupiłem ten komputer 2 tygodnie temu, nie spieszy mi się z wymianą na nowy procesor Cytuj Link to post Share on other sites
majster klepka 86 Napisano 27 Maja 2021 Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 Spokojnie kupuj tego Spartana w tej cenie trudno o inne fajne i wydajne chłodzenie. Jeśli ustawisz w biosie aby wiatrak na procku pracował w trybie Silent to będzie to chłodzenie o niebo wydajniejsze i cichsze od boxowego kulerka. Sam posiadam Spartana 4 Evo ARGB wcześniej miałem taki jak ty chcesz kupić. A zresztą w sumie zawsze kupuję chłodzenia SPC bo są dobre cichce tańsze od podobnych konkurencyjnych firm. Spartany Fery itp to miałem i mam chyba wszystkie modele albo miałem z nimi styczność. Polecam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts