Skocz do zawartości

Karta graficzna do 800zł.

Recommended Posts

Zerkałem na 1650s na allegro od 1400 jest najnowsza, 980 są wydajne ale dosyć stare mogą padać powoli. 1650s to karta o stosunkowo małym poborze prądu a więc dość chłodna nie przegrzana, mniejsze ryzyko awarii. 

Pomysł o licytacjach, nie tylko kup teraz. 

• Popieram 1
Godzinę temu, S235 napisał:

W ostateczności odinstaluje sterowniki i będę używał komputera bez karty graficznej. Do przeglądania internetu wystarczy + artefakty znikną. Do programów znowu zainstaluje jak będzie potrzeba.

Wyjmij całkiem tego radeona i sprawdź jak się sprawuje na zintegrowanej grafice CAD. Jak będzie zadowalająco to nie ma sensu kasy wydawać w błoto. Ewentualnie do grania kup sobie xbox one s albo series s. Stare i mało wymagające gry spokojnie pójdą na intelu HD 530.

• Dzięki 1
41 minut temu, zbiku90 napisał:

Wyjmij całkiem tego radeona i sprawdź jak się sprawuje na zintegrowanej grafice CAD. Jak będzie zadowalająco to nie ma sensu kasy wydawać w błoto.

I tak pewnie zrobię. Od czasu do czasu może przeglądnę aukcje z tym GTX 1650s i jak coś się trafi ciekawego to się pomyśli.

Wiadomo kiedy sytuacja może się poprawić z cenami i dostępnością kart? Wiem że trudno to określić ale np. najwcześniej początek 2022 czy dużo później?

2 godziny temu, S235 napisał:

W ostateczności odinstaluje sterowniki i będę używał komputera bez karty graficznej. Do przeglądania internetu wystarczy + artefakty znikną. Do programów znowu zainstaluje jak będzie potrzeba.

Już lepiej zrobisz przełączając się na integrę . 

W dziale sprzedam masz 1050ti za 900zł dwuletnią  . 

• Dzięki 1
Godzinę temu, jakub1t napisał:

Już lepiej zrobisz przełączając się na integrę . 

Muszę w BIOS-ie przełączyć + podpiąć kabel z karty do płyty głównej?

Radeon może zostać na swoim miejscu czy go wyciąnąć?

No to dla mnie w sumie zagadka . Jeśli wyciągniesz radeona to wystarczy przepiąć kabel i to wszystko . Jeśli radeon zostanie w płycie to sam nie wiem czy płyta rozpozna co jest podłączone czy trzeb by było w biosie przestawić . Ale w sumie łatwo to sprawdzić .

• Dzięki 1
4 godziny temu, S235 napisał:

Wiem że trudno to określić ale np. najwcześniej początek 2022 czy dużo później?

Nikt z nas nie dysponuje szklaną kulą, chyba.

4 godziny temu, jakub1t napisał:

W dziale sprzedam masz 1050ti za 900zł dwuletnią

Ta karta jest realnie warta dwukrotnie mniej, za 450zł możnaby się zastanowić. Tak jak pisałem do grania w tej chwili konsole wypadają o wiele lepiej jakość/cena.

3 godziny temu, S235 napisał:

Muszę w BIOS-ie przełączyć + podpiąć kabel z karty do płyty głównej?

Radeon może zostać na swoim miejscu czy go wyciąnąć?

Wystarczy że przepniesz monitor z karty do płyty głównej. Radka najlepiej wyjąć całkiem, z tego co widzę to minimum 150-200zł jeszcze weźmiesz na allegro za niego. Puść na licytację i niech się dzieje wola nieba ;)

• Dzięki 1
9 minut temu, zbiku90 napisał:

z tego co widzę to minimum 150-200zł jeszcze weźmiesz na allegro za niego. Puść na licytację i niech się dzieje wola nieba ;)

50zł diagnoza i wtedy się zobaczy co dalej z kartą. Jak się okaże że można w tani sposób naprawić to szkoda by było ją sprzedawać. 

9 godzin temu, zbiku90 napisał:

Ta karta jest realnie warta dwukrotnie mniej, za 450zł możnaby się zastanowić. Tak jak pisałem do grania w tej chwili konsole wypadają o wiele lepiej jakość/cena.

No wiadomo , tylko jak zepsuty Radek o tej samej wydajności może się sprzedać za 200 , to co zrobić :(

Taka sytuacja na rynku gpu i takie ceny, widzę nawet widełki cenowe używek 1050 ti od 800-1300 zł teraz na allegro :)

Te karty nadal idą w górę, ja zrezygnowałem ze sprzedaży :)

Przykładowo rx 580 4gb tak śtrednio 1500zł, a wersja 8gb 2k, jak wcześniej można było za 1/3 ceny kupić.

Edytowane przez Kuba
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...