Skocz do zawartości

Brak obrazu na matrycy laptopa

Recommended Posts

Witam mam problem z laptopem asus x61s wyrwałem laptopa za 50 zł z podobno uszkodzoną taśmą matrycy ponieważ nie pokazuje nic a po podłączeniu zewnętrznego monitora obraz normalnie jest kupiłem nową taśmę i okazało się że kupiłem złą dokładnie taką jak z tej aukcji https://allegro.pl/oferta/tasma-matrycy-led-asus-x61q-x61s-x61sf-x61sv-9782364713 

ma ona za duże wejście do płyty głównej trochę po druciarsku obciąłem nadmiar bo nie szły z niego przewody czy tym podobne po prostu było dłuższe od mojego no i ekran nie wyświetla dalej https://allegro.pl/oferta/tasma-matrycy-asus-x61s-9637111718 tak wygląda moja taśma i mam pytanie to wina złej taśmy czy może szukać innego problemu bo nie wiem czy sens ma zamawianie kolejnej 

Wiesz co.......nie wiem, czy śmiać się, czy płakać. Może warna nie dostanę.....ale napiszę jedno.....puknij się po prostu w głowę. Dlaczego? Pomyśl. Bo przy kupnie laptopa i taśmy nie myślałeś. A obciąć po druciarsku, czy jak to nazywasz, to można sobie paznokcie.....Tyle w temacie.

ale to jest taśma teoretycznie do tego modelu ale głównie chodzi mi o to czy to na pewno wina taśmy sprawdzałem dzisiaj inwentor bodajże tak to się nazywa i wyszły mi takie wyniki i nie wiem dlaczego jeden to 0 wgl nie ma prądu od samego gniazda na płycie głównej 

23132.jpg

Dobrze to już wiem ale chodzi mi czy brak zasilania w tamtym momencie już od płyty głównej sugeruje uszkodzenie czy może jest tam napięcie dopiero po podłączeniu taśmy matrycy czy może jakiś rezystor jest uszkodzony naprawdę jestem zielony ale nie szkoda mi tego laptopa i chętnie bym przy nim się czegoś nauczył główne pytanie jest takie brak tego zasilania już na złączu wychodzącym od płyty głównej co może być uszkodzone ?