Fonari 0 Napisano 5 Maja 2021 Udostępnij Napisano 5 Maja 2021 Drodzy, dostałem "po znajomości" zdewastowanego laptopa, jakże słynny Lenovo 100-15IBY, który jest krótko mówiąc dramatem. Cel wymiana zawiasów. Wcześniej laptopa złożyłem im na trytki i w dobie pandemii wystarczyło do normalnego użytkowania. Wymieniłem zawiasy, skręciłem na tyle śrubek ile było dostępnych i nienaruszonych gwintów. Laptop złożony, odpalam gituś działa. Odpalam drugi raz - czarny obraz. Odpalam trzeci raz jest obraz bez podświetlenia. Wkurzyłem się, zamówiłem taśmę matrycy. I co? Pierwsze odpalenie - triumfuje. Normalne użytkowanie. Drugie odpalenie obraz jest czarny podświetlony bez wyświetlania obrazu. Niestety na kolejne odpalenie nie starczyło mi baterii - padł. Czy może to być wina braku zasilania? Zasilacz niestety będę miał za kilka dni, ale nie wiem czy nie szukać tego grata na podmianę matrycy bo i tak wina pewnie spadnie na mnie. Link to post Share on other sites
Fonari 0 Napisano 16 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 Jeżeli ktoś jest ciekawy... Wtyczka na płycie głównej luzowała się tak, że było tylko podświetlenie przy każdym zgięciu. Zalałem ciepłym klejem i jest git. Temat do zamknięcia. Link to post Share on other sites
Recommended Posts