Skocz do zawartości

płyta pod i5 2gen bez wyjścia usb na front?

Recommended Posts

Cześć, w pewnym kompie jest i5 2500k na płycie głównej... możliwe,że nie ma wyjścia na usb + mikrofon i jack - tak,żeby podpiąć te sloty na przodzie obudowy? były takie modele?

teoretycznie możliwe bo za czasów 2gen nie wiem czy usb na przodzie obudowy to był standard ale z drugiej strony nigdy czegoś takiego nie widziałem.

No i problem w tym,że nowa obudowa ma usb i jacka i mikrofon na przodzie.

Jak płyta ostatecznie by nie miała wyjścia to macie pomysł jak to można "dosztukować"?

4 godziny temu, under555 napisał:

możliwe,że nie ma wyjścia na usb + mikrofon i jack - tak,żeby podpiąć te sloty na przodzie obudowy?

Wątpię, chyba nawet najbiedniejsze OEMy to miały. Jedyny problem może być z tym że na płycie jest wejście usb 2.0, a w obudowie jest usb 3.0, złącza są całkiem inne. Co to za płyta swoją drogą.

4 godziny temu, under555 napisał:

Jak płyta ostatecznie by nie miała wyjścia to macie pomysł jak to można "dosztukować"?

Karta dźwiękowa pci/pcie z wyjściem na front panel + kontroler USB 5,25" (o ile obudowa ma w ogóle jakieś sloty z przodu na napędy)

W dniu 4.05.2021 o 03:55, under555 napisał:

w pewnym kompie jest i5 2500k

31 minut temu, under555 napisał:

GA-P55-UD3L

Ale wiesz że to nie ma prawa razem działać?

Wg instrukcji złącze HD Audio jest zaraz pod tylnymi złączami, 2 złącza USB 2.0 na samym dole po środku. USB 3.0 do takiego starego sprzętu oczywiście nie podłączysz.

• Popieram 1

wiem w czym rzecz

w obudowie na froncie jest usb 3.0

na płycie usb 2.0

jaki adapter jest mi potrzebny i skąd go wziać? tak,żeby na froncie było usb 2.0(bo 3,0 nie osiągne bo płyta nie ma i tak) bo tam inne złącza są

https://www.morele.net/inter-tech-adapter-usb-3-0-na-usb-2-0-88885217-802384/?gclid=Cj0KCQjws-OEBhCkARIsAPhOkIbsDZV1dJuYBMLhEKKc9xtD4oznXRO1hldbMzVJc6BcOEmLgCgceDIaAlYXEALw_wcB

takie coś?