Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich jestem nowy na forum i proszę o wyrozumiałość. Mam problem z komputerem zakupiony w czerwcu 2019 i do niedawna było ok pomijając fakt że w pierwszym miesiącu padł dysk ssd ale wymieniony na gwarancji. A wiec do rzeczy komputer  jest z karta  rtx 2060 procesor i7 2600 16gb ram dysk ssd goodram (wcześniej jakiś chiński i przez to padł po miesiącu) zasilacz 650 w nie pamiętam nazwy problem jest taki ze na dwóch kościach ramu gdy właczę fortnite to bardzo często się resetuje na jednej kości wyłącza się rzadziej  ale jest dziwny trik gram na kości pamięci nr 1 mam około 200 fps w grze fortnite w lobby nie podczas rozgrywki i ale podczas gry mi nie zarywa i głosu innych graczy też nie zarywa a na kości nr 2 w lobby mam 280fps ale podczas rozgrywki zarywa grę zarywa głos innych użytkowników i potrafi się zresetować pamieci są goodrama temp niby ok bo rok temu dokładałem wiekszy cooler procesora gdyż na orginalnym tem. procka siegały 90 stopni na tych dwóch kościach a po zmianie coolera nie przekraczał 75 stopni. Pomożecie coś z tym sprzetem bo nie wiem czy to wina pamieci karty płyty głownej czy czego? Pozdrawiam

Kupiłeś składaka z 8-letnich używanych części, ciesz się że 2 lata to działało jako tako. Jeśli sprzedawca sprzedał jako nowy z fv albo paragonem fiskalnym to przysługuje ci jeszcze rękojmia. O ile janusz z allegro nie zwinął już interesu.

Jak wyżej na początek zrób memtest.

• Popieram 1

Tak kosći takie same

16 minut temu, BlackCoffe napisał:

A te zasilacze w razie Zmian płyty procesora wystarcza czy moze cos pod 800 watt lepiej. Nie znam się tylko pytam A kto pyta nie bładzi tak mówią??

11 godzin temu, BlackCoffe napisał:

Porządne 650W da radę z nowym sprzętem

Nawet porządne 500W da radę, jak np. mój sprzęt z sygnaturki.

18 minut temu, fazior23 napisał:

Używany zasilacz w cenie nowego? :D

https://www.morele.net/zasilacz-seasonic-s12iii-650w-s12iii-650-5941169/?utm_source=ceneo&utm_medium=referral

Więc tak. Kupiłem zasilacz ten używany obok siebie za 200 zł. Zamontowałem i zasilacz i druga kość ram. Komputer nie wyłączył się przez 4h myślałem że już sukces ale po 4gidzinach się zresetował. Zainstalowałem najnowszy sterownik do grafiki z końca kwietnia tego roku i się nie wyłączał ale strasznie spadły fpsy i podczas gry w fortnite potrafiło grę zacinać. Znalazłem jakiś stary ster do grafiki i zainstalowałem ale nie było dźwięku i podczas uruchomiania forta wyskakiwał błąd sterownika karty graf. Zainstalowałem sterownik 416. 92  i dziś grałem cały dzień i komp się nie zresetował. Fpsy w miarę wentylator cichszy w tym zasilaczu trzeba przyznać. Ale jakoś mnie to jeszcze dręczy. Czy orientuje się się może ile fpsow z tej grafiki można wycisnąć w grze fortnite. Grafika w grze odległość widzenia wysoka i jakieś efekty wysokie reszta wyłączona.

Niestety. Procek do du*y i ddr3 jest winą tej sytuacji. Polasileś sie na syf cpu i ram 10letnie z karta 2 letnią. To nie ma prawa dzialac. Zbieraj na ram proca i płyte bo nic nie zmienisz zasilaczem

Wnioski sam wyciagnij

Edytowane przez danieloslaw1