danieloslaw1 154 Napisano 1 Maja 2021 Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 Jakie masz uzycie cpu gpu i ram podczas spadków. Tak samo mhz i temp cpu i gpu. Zrob krotki filmik z danymi z msi afterburner ktore pokazuje na osd gdy masz spadki Na 99% jestem pewny ze masz skoki temperatury na cpu i mocno schodzi z mhz a w ten sposob masz malo fps Cytuj Link to post Share on other sites
LamaWarzywo 0 Napisano 2 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2021 Link do filmu: Mogę dodać że podczas nagrywania komputer raz się samoczynnie wyłączył co nie było widoczne podczas testów. Jak widać spadki do 40 - 50 fps na niskich i epickich. Nawet zjechałem na najniższą rozdzielczość i dalej spadki do 40 fps były. Na filmie na ustawieniach epickich nie było tak źle (zmniejszona wydajnosc przez nagrywanie) ale były spadki co widać po liczniku fps. Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 2 Maja 2021 Udostępnij Napisano 2 Maja 2021 Dalej płaczesz? Połowy rzeczy co Ci napisałem nie zrobiles... Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie LamaWarzywo 0 Napisano 2 Maja 2021 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 2 Maja 2021 Spadki ustąpiły. Dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 3 Maja 2021 Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 (edytowane) Wszystko jasne. Jak dla mnie bottlneck cpu sprawia ze karta jest uzywana ponizej 90%. Podkreć go jeśli ma duze napiecie bazowe ustawione a jak nie to kupuj fera 5 dualfan i skreć go bo procek jest slabym punktem Edytowane 3 Maja 2021 przez danieloslaw1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts