kosak15 0 Napisano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 Witam, czy jest możliwość zamontowania dwóch dysków hdd/ssd sata3 do wymienionego komputera z tytułu ? Obecnie w nim jest jedna "taśma" sata 3, szukałem jakiś adapterów z 1->2, rozgałęźników, ale niestety nic nie znalazłem. Czy ktoś się bawił z czymś takim ? Dzięki z góry za pomoc, pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
Vorgenus 59 Napisano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 Nie lepiej podlączyć dysk zewnętrzny?! Zresztą przy proponowanym przez ciebie rozwiązaniu byłby problem z komunikacją między dyskami a komputerkiem. Cytuj Link to post Share on other sites
kosak15 0 Napisano 22 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 chciałbym akurat całość mieć schowaną, ale wydaje mi się, że niestety nie ma takich przelotek itp pozostaje zewnętrzny usb. Cytuj Link to post Share on other sites
bob 68 Napisano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 Nie ma takich adapterów. Ja mam inny komputerek, mam w nim jeden dysk na nvme m.2 i drugi na sata przez taki podobny kabelek. Jak chcesz dwa dyski SATA to pozostaje kieszeń USB 3.0 Cytuj Link to post Share on other sites
Vorgenus 59 Napisano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2021 W dniu 22.04.2021 o 19:19, kosak15 napisał: chciałbym akurat całość mieć schowaną, ale wydaje mi się, że niestety nie ma takich przelotek itp pozostaje zewnętrzny usb. Komputerek masz pewnie zamontowany z tyłu monitora, więc jak chcesz ukryć dysk zewnętrzny to mozesz go przykleić na https://www.castorama.pl/paski-wymienne-command-biale-12-szt-1-id-1121511.html sam korzystam z takiego rozwiązania- mam przyklejony zewnętrzny dysk do biurka za kompem bo dysk jest wpięty na stałe. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts