under555 10 Napisano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 Cześć, mam gtx 1080ti zotac amp extreme i gram na nim po prostu w gry na W10 na monitorze Gsynca 27cali QHD 144Hz z dobrym input lagiem. Do pracy potrzebuje podpiąć drugi monitor (ten wyżej po display port podpiąłem) ale kompletnie różny - 23 cale Full HD 60Hz bez Gsync i pewnie z dużym lagiem. Jedyne co on ma robić to wyświetlać tabelki z excela itp. Jak podepnę go kablem hdmi to karty graficznej to czy jakkolwiek wpłynie to na granie na głównym monitorze? jakiś RAM/zasoby cpu/gpu zabiera to? a nie będzie problemu ze względu na bardzo różne Herze, różne rodziałki i Gsync (w jednym jest w drugim nie) ? jakiekolwiek wady takie rozwiązanie ma? Cytuj Link to post Share on other sites
8gwiazdek 255 Napisano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 Dodatkowe zużywanie zasobów jest marginalne. Karta jedynie musi wygenerować drugi obraz ale nie jest to dla niej obciążeniem. Co do CPU i RAM to wszystko zależy od tego co będziesz dodatkowo odpalać na kolejnym monitorze. Monitory mogą mieć różne rozdziałki i różne odświeżanie, nie jest to problemem. Ja widzę same zalety. PS. Post napisany strasznie niechlujnie, początkowo nie chciało mi się tego czytać a co dopiero odpowiadać. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts