gavron 27 Napisano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 Hej, Mam W98SE postawione na HP t5720, śmiga bez problemu. Udostępnianie plików (sambę) mam zrobioną na Mikrotiku. Też wszystko działa - ale teoretycznie. Widać dysk sieciowy, mogę go zamontować, widzę katalogi, pliki itp. Ale jeśli jakąkolwiek operację chcę wykonać na plikach to w tym momencie okienko się zawiesza. Pomaga jedynie restart systemu (menu start i reszta działa poprawnie, zawiesza się tylko udostępnianie). @cooger podobno jesteś w stanie mi pomóc, @BlackCoffetak twierdzi Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14085 Napisano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 Ja to wiem Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 Szczerze mówiąc to moje doświadczenia z Mikrotkiem są żadne. Wyeliminowalbym go chwilowo z równania żeby ustalić czy to problem po stronie klienta czy serwera. Cytuj Link to post Share on other sites
gavron 27 Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 51 minut temu, BlackCoffe napisał: Ja to wiem Ja tam już Ci powiedziałem że moje problemy są specyficzne i zawsze zostaje z nimi sam 1 minutę temu, cooger napisał: Szczerze mówiąc to moje doświadczenia z Mikrotkiem są żadne. Wyeliminowalbym go chwilowo z równania żeby ustalić czy to problem po stronie klienta czy serwera. Ale to działa, na windowsach/linuxach "dzisiejszych" widać i można się normalnie dostać do tego Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 Innych Windowsach 98? Cytuj Link to post Share on other sites
gavron 27 Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 Nie wiem czy np. od czasów W98 nie zmieniło się coś w udostępnianiu i to coś teraz jest nie wspierane, Jeśli tak to muszę użyć starszej wersji samby Teraz, cooger napisał: Innych Windowsach 98? Nie, dzisiejszych w sensie powyżej 7 Aż zaraz przetestuje na starej wersji samby czy pójdzie... Cytuj Link to post Share on other sites
majster klepka 86 Napisano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 Ehh. Stare wspomnienia, windows 98SE, jak to dawno było i człowiekowi chciałoby się wrócić do przeszłości a tak się nie da Cytuj Link to post Share on other sites
gavron 27 Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 7 minut temu, majster klepka napisał: Ehh. Stare wspomnienia, windows 98SE, jak to dawno było i człowiekowi chciałoby się wrócić do przeszłości a tak się nie da Jak się nie da jak się da 1 Cytuj Link to post Share on other sites
majster klepka 86 Napisano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 No w sumie zawsze można go zainstalować Cytuj Link to post Share on other sites
gavron 27 Napisano 18 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 Dobra, obszedłem trochę temat... Myślałem że na W98 będzie prościej i lepiej ale jak widać nie do końca... Zainstalowałem na nim TinyCore, który montuje sobie odpowiednie katalogi i odpala DosBOXa Tyle do szczęscia mi potrzebne 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts