PIRAT_PL 0 Napisano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 Witajcie Tak jak w temacie poszukuję keycapsów do Corsair K70 KM.2. Otóż od początku... Jakiś czas temu pytałem na forum co kupić z klawiatur do 400-500 zł. Propozycje za SPC GK540 które miałem wcześniej padały na zagraniczne marki i dotarłem do testu bo udało mi się pożyczyć i szczerze jakoś klawiatury nie były powalające a za niewielką dopłatą dostałem model który w razie czego ma serwis i gwarę w polsce bez problemu co przy towarze za pół tysiąca jednak się liczy w razie co. Ale do rzeczy w klawce SPC wymieniłem fabryczne keycapy na tzw. "Pudding" czyli czarna góra z bokami mlecznymi które dają śliczny efekt kolorów także na górze keycapa świeci literka a bokami wylatuje przez mleczny materiał kolory w ładnym ubarwieniu w połączeniu z dobrze skonfigurowanym CUE czuję tu potencjał (nie jak w SPC że biały wpadał w blady róż). I tu docieramy do konkretu czy ktoś zna, gdzieś czytał czy też ma klawiaturę z tej serii nie koniecznie model bo K95 ma podobny układ keycapsów jak nie identyczny oraz czy takie keycapy z mlecznymi bokami da się dostać. Póki co internauci polecają HyperX keycapy bo one pasują z wyłączeniem dolnego rzędu czyli (CTRL, ALT spacja, znaczki windowsa i menu kontekstowe) na dolnej belce corsair keycapy zrobił w innych wymiarach od konkurencji na koszt szerszych alt i ctrl zwęził znaki windowsa i klawisz uruchamiający menu kontekstowe przez co większość keycapów właśnie nie pasuje z gotowych kompletów a sam korsarz ani do pierwszej ani drugiej generacji klawiatur "k" nie wypuścił tych mlecznych klawiszy jedynie kolorowe. Czy znacie jakiś lepszy pomysł niż wymienić keycapy na te od hyperX wyłączając wymianę ostatniego rzędu? Wtedy całość jest w puddingach świeci a dolne mamy po prostu czarne i na obecną chwilę to jedyne rozwiązanie które może się sprawdzić. Pozdrawiam i z góry dziękuję za zainteresowanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie PIRAT_PL 0 Napisano 23 Kwietnia 2021 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 Znalazłem rozwiązanie. Znalazłem na Aliexpress zestawy keycapów dedykowanych które idealnie pasują pod K70, K95 i inne klawiatury z niestandardowymi klawiszami. Także jakby ktoś szukał ja swoje dostałem z chin do polski w 9 dni (darmowa wysyłka). Za keycapy zapłaciłem 120 zł i nie odbiegają jakością od zwykłych PTB dostępnych w Polsce a pasują idealnie a nie jak wspomniane przeze mnie rozwiązanie z podmianą keycapów od HyperX nie licząc ostatniego rzędu. W paczce był zestaw keycapów plus dedykowany ostatni rząd klawiszy pod mój model. Widziałem że jakieś Razery też mają niestandardowe klawisze też są dostępne keycapy gdyby ktoś szukał może komuś kiedyś ta informacja się przyda gdyby szukał guzików w wersji pudding. Na koniec link do filmiku na którym wszystko ładnie widać Keycaps Pudding Corsair K70 mk.2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts