MakGregor 0 Napisano 30 Marca 2021 Udostępnij Napisano 30 Marca 2021 Witam. Mam taki problem. Gdy uruchamiam komputer mam czarny ekran i od razu uruchamia się Windows 10. Brak ekranu Biosu nawet jak naciskam zaraz przy starcie F12 lub Delete to nic się nie dzieje, nadal czarny ekran. Wiem że do biosu nie wchodzi się co dzień, ale jest to strasznie wkurzające. Normalnie mam podpięte 3 monitory pod DisplayPort i jeden malutki wyświetlacz pod Hdmi. Gdy wypnę monitory DP i zostawie HDMI to jest ekran startowy biosu. Jest to strasznie wkurzające bo muszę przepinać kable. Jest na to jakaś rada? Jakieś ustawienie w biosie aby na monitorze z DP wyświetlał się bios? Płyta to MSI Z490 A-PRO Procesor i7 10700F Grafika MSI 1070 Dodam że na starym sprzęcie tj. Z97 G43 i procesorze i7 4790 działało wszystko normalnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Kruchy81 66 Napisano 30 Marca 2021 Udostępnij Napisano 30 Marca 2021 Update biosu powinien pomóc miałem to samo musiałem przepinać zamiast dp na HDMI Cytuj Link to post Share on other sites
cyna76 91 Napisano 30 Marca 2021 Udostępnij Napisano 30 Marca 2021 (edytowane) 3 godziny temu, MakGregor napisał: Witam. Mam taki problem. Gdy uruchamiam komputer mam czarny ekran i od razu uruchamia się Windows 10. Brak ekranu Biosu nawet jak naciskam zaraz przy starcie F12 lub Delete to nic się nie dzieje, nadal czarny ekran. Wiem że do biosu nie wchodzi się co dzień, ale jest to strasznie wkurzające. Normalnie mam podpięte 3 monitory pod DisplayPort i jeden malutki wyświetlacz pod Hdmi. Gdy wypnę monitory DP i zostawie HDMI to jest ekran startowy biosu. Jest to strasznie wkurzające bo muszę przepinać kable. Jest na to jakaś rada? Jakieś ustawienie w biosie aby na monitorze z DP wyświetlał się bios? Płyta to MSI Z490 A-PRO Procesor i7 10700F Grafika MSI 1070 Dodam że na starym sprzęcie tj. Z97 G43 i procesorze i7 4790 działało wszystko normalnie. aktualizuj firmware karty o poprawkę : NVIDIA_DisplayPort_Firmware_Updater_1.0-x64 Cała seria 10xx miała z tym problem Edytowane 30 Marca 2021 przez cyna76 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MakGregor 0 Napisano 31 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2021 20 godzin temu, cyna76 napisał: aktualizuj firmware karty o poprawkę : NVIDIA_DisplayPort_Firmware_Updater_1.0-x64 Cała seria 10xx miała z tym problem Dziękuję. Problem rozwiązany. Należy wypiąć monitory ze złącz DP i podłączyć pod HDMI. Następnie uaktualnić Firmware karty. Podpiąć ponownie DP. Wszystko działa jak należy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts