kuba97 2 Napisano 25 Marca 2021 Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Cześć! Od wczoraj mam soundbar creative stage V2. Podłączyłem go za pomocą kabla HDMI do wejścia ARC w moim Samsungu. Mam też dekoder od Vectry podłączony HDMI. I właśnie ten dekoder uruchamia się teraz 3x dłużej, niż wcześniej. Czy da się coś z tym zrobić? W ustawieniach dekodera nic nie ma na temat uruchamiania, jest tylko oszczędzanie energii, które jest na najniższym poziomie, bo nie da się go wyłączyć całkowicie. Nie jest to bardzo uciążliwe, niemniej jednak trzeba poczekać te 30 sekund zanim wstanie, a wcześniej bez soundbara wstawał w jakieś 10. Cytuj Link to post Share on other sites
8gwiazdek 255 Napisano 25 Marca 2021 Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Wygląda mi na to że dekoder spowalnia uruchomienie przez negocjację HDCP Cytuj Link to post Share on other sites
kuba97 2 Napisano 25 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 1 godzinę temu, 8gwiazdek napisał: Wygląda mi na to że dekoder spowalnia uruchomienie przez negocjację HDCP A da radę coś z tym zrobić? Czy trzeba się przyzwyczaić? Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 25 Marca 2021 Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Może możesz podłączyć inaczej soundbara np optykiem . Dekoder powinien mieć , nie wiem jak soundbar. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts