mutissj 2199 Napisano 23 Marca 2021 Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 (edytowane) 23 minuty temu, gość napisał: No dobrze ale w drugim filmie gigabyte z370 aorus ultra gaming też nie jest słabą płytą z tego cco widzę a mimo to problemy z i9 ma chłopak po OC i tego się boję.Więc brać z (K) czy bez? ... Nie czytasz tego co ja wklejam, w takim razie wrzucam po raz drugi tabelkę z lista płyt Z370: znajdź na liście tego Ultra Gaming i znajdź też Fatal1ty K6 Edytowane 23 Marca 2021 przez mutissj Cytuj Link to post Share on other sites
gość 0 Napisano 23 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 No dobrze a teraz jest inny problem,na tej stronie: https://www.asrock.com/MB/Intel/Fatal1ty Z370 Gaming K6/index.pl.asp#CPU -są te same procesory 9900K o różnych rewizjach i skąd ja mam teraz wiedzieć który jest który a pod każdą rewizją jest inny bios do zaktualizowania. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 23 Marca 2021 Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Zaktualizuj do najnowszej dostępnej zamiast stwarzać sobie sztuczne problemy. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
forii 16 Napisano 24 Marca 2021 Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Ta tabelka z płyt wg mnie nie aktualna bo nie ma nic o msi meg z490 unify a to najlepsza płyta do 1200 zł ale widzę że teraz podrożało do 1400 zł i średnio się opłaca Rozwijając bardziej temat i korzystając z okazji jaka płyta dla 10900k albo 10850k? tak do 1200 zł? Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 24 Marca 2021 Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Godzinę temu, forii napisał: Ta tabelka z płyt wg mnie nie aktualna bo nie ma nic o msi meg z490 unify a to najlepsza płyta do 1200 zł Spójrz jeszcze raz na tabelkę i na spokojnie przeczytaj co jest napisane w nagłówku. Tu masz rozpiskę z Z490: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yPS3hj_K7EPT4RBWCyjdKNP56pnwDz-IgBc0975-FUg/edit#gid=0 Aorus Elite wydaje się dobrym wyborem w okolicach 1000zł Cytuj Link to post Share on other sites
gość 0 Napisano 24 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Aktualizację biosu mogę zrobić do najnowszej lub wybranego czy muszę po kolei lecieć i wgrywać? Cytuj Link to post Share on other sites
bartekmustach 28 Napisano 24 Marca 2021 Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Teraz, gość napisał: Aktualizację biosu mogę zrobić do najnowszej lub wybranego czy muszę po kolei lecieć i wgrywać? Od razu do najnowszego. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 24 Marca 2021 Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Z tym że najlepiej z pendrajwa z poziomu biosu (wcześniej przywrócenie ustawień fabrycznych). Spod windowsa bywają problemy. https://www.asrock.com/support/BIOSIG.pl.asp?cat=BIOS9 Cytuj Link to post Share on other sites
Tiamina 781 Napisano 2 Maja 2021 Udostępnij Napisano 2 Maja 2021 Witajcie po 2 miesięcznej przerwie:) Jestem pod nowym nickiem bo zapodziałem login i hasło a dużo się działo przez dwa miesiące:) Przejdę do rzeczy odnośnie mojego tematu i z góry chcę podziękować osobom które chciały mi pomóc. Złożyłem dwa komputery,jeden dla mnie drugi dla kolegi i dlatego trochę się działo Tak się złożyło że kolega również chciał złożyć o podobnej wydajności komputer plus,minus za te same pieniądze.Więc było trochę testowania,porównania ale koniec końców każdy z nas jest zadowolony. Pierwszy komputer dla kolegi złożony z i7 10700 który początkowo procesor miał wylądować u mnie.Natomiast płytę ryzykując wybraliśmy ASRock Z490 Pro4 mimo prezentowanych tu filmów na jej temat oraz negatywnych opinii,nie zgadzamy się z nimi.Do płyty nie mamy żadnych zastrzeżeń,działa jak należy i temperatury sekcji również w porządku. Ja wybrałem omawianą wcześniej płytę Z370 K6 + i9 9900K jednak z odblokowanym mnożnikiem W porównaniu 9900K vs i7 10700/K bo też taki mieliśmy tylko oddaliśmy z racji tego że kolega nie bawi się w OC to wydajność wypada niemal identycznie tych procesorów. Temat można zamknąć. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 2 Maja 2021 Udostępnij Napisano 2 Maja 2021 Godzinę temu, Tiamina napisał: Do płyty nie mamy żadnych zastrzeżeń,działa jak należy i temperatury sekcji również w porządku. Przy 10700 (bez K) to nie ma prawa się grzać, po prostu kiepsko się nadaje do OC. Cytuj Link to post Share on other sites
Tiamina 781 Napisano 3 Maja 2021 Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 (edytowane) Zapomniałem dodać wcześniej również o procku 8600K który też testowałem i napiszę,że bardzo fajnie sobie radzi w grach. Na przykład AC Competizione to różnica w ilości aut z 45 na 35 dla 8600K.Kolejna gra to ACOdyssey tylko gdy przeciwników jest bardzo dużo więc jak policzyć to nie ma dużo tych gier.W programach to oczywiste. Edytowane 3 Maja 2021 przez Tiamina Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts