gracz722 354 Napisano 11 Marca 2021 Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 Dzień Dobry, Kupiłem dzisiaj Redmi 9t i zastanawiam się, czy jest on lepszy od Redmi note 7. Z tego co się orientuję, procesor jest teoretycznie słabszy, ale widziałem, że uzyskuję lepsze wyniki. Nie orientuję się zbyt dobrze na rynku telefonów, wiec chciałbym zapytać na forum, czy warto wymieniać redmi note 7 na redmi 9t? Z góry dziękuję wszystkim za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
gracz722 354 Napisano 12 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 (edytowane) Dziękuję za odpowiedz W sumie nie sprawdziłem dokładnie, bo przez przypadek natknąłem się na okazję po 1 w nocy. Po szybkiej ocenie, stwierdziłem ze powinien być lepszy, chciałem go kupić, patrzę a tu już nie ma, to tym bardziej stwierdziłem, że dobra okazja, skoro w parę minut się sprzedał. Później dowiedziałem się, że mają być jeszcze rano, wiec bez zastanowienia kupiłem rano, a dopiero później zacząłem szukać dokładniej informacji Dla pewności podlinkuję link do telefonu, bo tych Xiaomi to od groma jest https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i-zegarki/smartfony/smartfon-xiaomi-redmi-9t-4-64gb-szary?gclid=Cj0KCQiAv6yCBhCLARIsABqJTjaldWmUN0xhW3SmNnRYSZQrL7IKJzK6BFHYrfs_p15ffR8MRa5UTesaAm6EEALw_wcB Edytowane 12 Marca 2021 przez gracz722 Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Krokorok napisał: Dziwne jest to, że się zastanawiasz już po tym jak kupiłeś, a nie sprawdziłeś co kupujesz przed zakupem - dużo osób tak robi. Tutaj akurat zrobiłeś dobrze. Plusy w Redmi 9T w porównaniu do Note 7: - ekran amoled (delikatnie większy) - szybszy procesor - większa rozdzielczość filmów - 2xLED (lampa błyskowa) - aparat szerokokątny - lepszy aparat z przodu - posiada NFC - lepszy system nawigacyjny redmi 9t nie ma amoleda, pojedyncza dioda, do tego nie wiem jak z nfc, bo niektóre źródła podają, że są 2 wersje: jedna bez, a druga z nfc 38 minut temu, gracz722 napisał: Dziękuję za odpowiedz W sumie nie sprawdziłem dokładnie, bo przez przypadek natknąłem się na okazję po 1 w nocy. Po szybkiej ocenie, stwierdziłem ze powinien być lepszy, chciałem go kupić, patrzę a tu już nie ma, to tym bardziej stwierdziłem, że dobra okazja, skoro w parę minut się sprzedał. Później dowiedziałem się, że mają być jeszcze rano, wiec bez zastanowienia kupiłem rano, a dopiero później zacząłem szukać dokładniej informacji Dla pewności podlinkuję link do telefonu, bo tych Xiaomi to od groma jest https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i-zegarki/smartfony/smartfon-xiaomi-redmi-9t-4-64gb-szary?gclid=Cj0KCQiAv6yCBhCLARIsABqJTjaldWmUN0xhW3SmNnRYSZQrL7IKJzK6BFHYrfs_p15ffR8MRa5UTesaAm6EEALw_wcB przeskok jakiś będzie, jeśli kupujesz go w cenie 749 złotych, to jest to nieopłacalny zakup, co innego jeśli trafiłeś na 499 złotych, to nawet, ale dokładając 100 złotych więcej można było dostać dzisiaj coś o wiele lepszego Edytowane 12 Marca 2021 przez jempierozki 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gracz722 354 Napisano 12 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Tutaj niby wersja z nfc, udało się kupić za 499zł. Rozumiem, czyli na razie jeszcze wstrzymam się z rozpakowaniem A jak wygląda sprawa z aparatem(tył), jest lepszy/gorszy/porównywalny? Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 12 Marca 2021 Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Krokorok pomyliłeś dwa zupełnie inne telefony mi 9t z redmi 9t . Jeśli chodzi o aparat to mam w domu note8t i note9 bez t . 9 robi lepsze zdjęcia , twoja 7 pewnie jeszcze bardziej odstaje . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts