marcin-mw 1 Napisano 10 Marca 2021 Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 (edytowane) Hej, Jestem w trakcie wyboru następcy wysłużonego już u mnie routera Archer C9 od TP-Link'a. Jestem zmuszony do wymiany, gdyż "stary" sprzęt już nie daje rady z kolejkowaniem. Sam się ostatnio przeraziłem jak zobaczyłem podłączonych 10 urządzeń tylko po WiFi + NAS oraz PC po LANie. Wracając do tematu, zastanawiam się nad dwoma wymienionymi w temacie. Może ktoś coś doradzić? X90 ma trzy pasma, ale z kolei X6000 ma szybsze pasmo 2.4GHz, które jednak trochę lepiej przenika ściany. Nie wiem, czy to, że X6000 jest starszy o dwa lata ma znaczenie. No i pozostaje jeszcze kwestia szybszego procesora i większej ilości RAM w X6000. Może ktoś orientuje się jak to może wpływać na codzienne użytkowanie (trochę granie, praca zdalna, 2x TV Netflix itp, telefony) A może ktoś ma jakiegoś "czarnego konia"? Edytowane 10 Marca 2021 przez marcin-mw Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts