Miki21 0 Napisano 21 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 (edytowane) Witam. W planach mam kupno telefonu. Budżet raczej nie gra roli ale chciałbym zamknąć się w 5k. Mój obecny fon to Samsung S7 EDGE używany od 2,5 roku. Wczesniej miałem Sony Xperia XA ULTRA, Htc Desire 620 i Samsung J3 Najbardziej zależy mi na : - TOPOWY WYŚWIETLACZ Odświeżanie minimum 90 hz Głównie oglądam netflixa oraz hbo go i youtuba więc chciałbym minimum 6,5 cali Odpadają ekrany lcd oraz ips (TYLKO AMOLEDY) - TOPOWY APARAT Zależy mi na świetnych zdjęciach i dobrym video. Robie dużo zdjęć. Oraz duzo korzystam z insta oraz snapa. - DOBRYM BRZMIENIU NA SŁUCHAWKACH BLUETOOTH Nie zależy mi na: - jack (ze względu na słuchawki bt) - dodatkowych slotów na karte pamieci i sim - ładowanie indukcyjne (Chociaz fajnie jakby było) - głośnikach (czy to mono czy stereo) - bardzo rzadko słucham czegokolwiek przez glosniki telefonu. - topowej baterii ( jestem przyzwyczajony ładować czesto tel) - przyzwyczajony jestem też do nagrzania się telefonu w s7 edge bardzo często to bywało wiec Xiaomi Mi11 nie jest mi straszna Nie gram prawie w żadne gry na smartfonie także demon prędkości jest zbędny ale jak na telefon na minimum 3 lata to jednak przydała by się moc. Jedyne apki na telefonie do zazwyczaj do social mediów oraz sportowe a z gier to głównie Quizowanie itp. MOI GŁÓWNI KANDYDACJI: 1. ONE PLUS 8 PRO 2. XIAOMI MI 11 / mi 10 pro 2. SAMSUNG S21 ULTRA 3. VIVO X51 5G 4. OPPO RENO 4 PRO 5G 5. HUAWEI P40 PRO 6. REALME X50 PRO 7. ASUS ZENFONE 7 PRO 8. MOTOROLA EDGE + ORAZ 3 TYPY których jeszcze nie ma bądź nie ma w PL dystrybucji: 1. OPPO FIND X2 PRO 2. VIVO X60 PRO + 3. OPPO RENO 5 PRO + 4. IPHONE 13 ( Jeżeli wprowadzą odświeżanie większe niż 60 hz) Z góry dziękuje za pomoc. POZDRAWIAM Edytowane 21 Lutego 2021 przez Miki21 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 21 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 Godzinę temu, Miki21 napisał: IPHONE 13 ( Jeżeli wprowadzą odświeżanie większe niż 60 hz) To z tym musiał byś poczekać myślę do listopad, a nawet grudzień. Z pozostałych brał bym ten bo reszta tańsza, ale Samsung ma jakąś renomę w sprzęcie i oprogramowaniu SAMSUNG S21 ULTRA (tylko wersja z 5G bo się nie opłaca bez) Cytuj Link to post Share on other sites
KwantowyYebaka 54 Napisano 21 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 Z takim budżetem bierz s21 ultra nie bez powodu Samsung bierze coraz więcej kasy po prostu są najlepsi bierzesz telefon i się nie martwisz że czegoś nie ma albo że zła pogoda i zdjęcia nie wyjdą Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts