dombi 1 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 (edytowane) Obudowę wykonałem z list i sklejki wszystko połączyłem wkrętami i klejem poliuretanowym oraz na koniec pokryłem wszystko szpachla Części jakich użyłem to Procesor xeon 1650v2 Ram 32gb SSD 128 HDD 1tb+500gb Grafika to RX 570 4gb Monitor LG 23 cale No i niestety największą wadą tego komputera to waga bo waży ok 13kg Obudowa nie jest jeszcze w pełni skończona ale myślę że pomysł dobry może się komuś przyda:) Edytowane 18 Lutego 2021 przez dombi Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Fajne, ale mimo ceny Apple robi najmniejsze komputery na świecie ( Mac mini). Póki co nikt Apple nie chce w tym zrobić konkurencji. Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Przecież jest pierdyriad gotowych zestawów mini pc?! Cytuj Link to post Share on other sites
dombi 1 Napisano 18 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Tylko że ten nie jest wcale taki mały bo sam monitor to 23 cale a komputer w szerz ma 70cm Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Godzinę temu, ernorator napisał: Przecież jest pierdyriad gotowych zestawów mini pc?! Zobacz wymiary Mac mini z M1 i pokaz mi inny o takich wymiarach z Windowsem. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14085 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 @ZVS Możesz nie robić offtopu w cudzym wątku? Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Godzinę temu, ZVS napisał: Zobacz wymiary Mac mini z M1 i pokaz mi inny o takich wymiarach z Windowsem. Nie znam pc z Windowsem na mobilnym cpu Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 7 godzin temu, ernorator napisał: Nie znam pc z Windowsem na mobilnym cpu Nie chodzi o procesor tylko o wymiary komputera. 8 godzin temu, BlackCoffe napisał: Możesz nie robić offtopu w cudzym wątku? Nie pasuje, nie dyskutuj, nikt ciebie nie zmusza. Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 18 godzin temu, dombi napisał: Obudowę wykonałem z list i sklejki wszystko połączyłem wkrętami i klejem poliuretanowym oraz na koniec pokryłem wszystko szpachla Chętnie zobaczył bym jak poukładałeś po zespoły w środku. Im dłużej się patrzę na ten projekt tym bardziej mi się podoba. Cytuj Link to post Share on other sites
dombi 1 Napisano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 4 godziny temu, ernorator napisał: Chętnie zobaczył bym jak poukładałeś po zespoły w środku. Im dłużej się patrzę na ten projekt tym bardziej mi się podoba. Może nie jest to idealne ale wszystko ma swoje miejsce dyski są pod klawiatura A i zapomniałem dodać że dodalem 2 głośniczki małe(wysokie tony) 2 średnie (średnie tony) i jeden pod klawiatura większy jako subufer (niskie tony):) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 21 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 A jak temperatury ? Pytam bo jak widać po zdjęciach wszystko jest upchane dość ciasno Cytuj Link to post Share on other sites
dombi 1 Napisano 24 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 procesor podczas stresu największą temperaturę ma 70stopni grafika też ok 70 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts