Skocz do zawartości

Problem ze słuchawkami steelseries Arctics 5

Recommended Posts

Witam.

Posiadam problem ze słuchawkami steelseries Arctics 5. Po powrocie z pracy włączyłem kompa i nie miałem na nich dźwięku. Okazało się że w ustawieniach pozmieniały się urządzenia domyślne. Zmieniłem więc Arcttics 5 Game jako urządzenie domyśle odtwarzania dźwięku a Arctics 5 Chat na domyślne komunikacji. Jednak problem ciągle występował. Dźwięk wrócił kiedy zmieniłem na Arctics 5 Chat (mikrofon) jako urządzenie odtwarzania. Na Discord idzie jakoś to znieść bo łatwo jest zmienić w ustawieniach słuchawki i mikrofon na Arctics 5 Chat ale na Teamspeak jest ciężej bo z takim ustawieniem zadziała za piątym razem a później i tak się coś krzaczy i wracają domyśle. W grze Counter-Strike potrafi mi się wszystko przestawić w systemie i mogę kompletnie nic nie słyszeć nawet wracając do Arctics 5 Chat. (Używając Arctics 5 Chat jako głośnik nie mogę rozmawiać przez komunikator w grze. Przez ten problem również nie działa ciała Chatmix dzięki któremu mogę manipulować pomiędzy balansem Chatu rozmowy (discord, TS) a dźwiękiem w grze. Może ktoś miał podobny problem? Albo ma jakiś pomysł na rozwiązanie mojego. Będę bardzo wdzięczny za każdą próbę pomocy. Proszę pytać o wszystko w sprawie tego problemu. bardzo chętnie odpowiem. Dziękuję serdecznie ^^

-Arctics 5 Chat-Odpowiedzialny za balans dźwięku z komunikatorów komunikatorów

-Arctics 5 Game-Odpowiedzialny za balans dźwięków z Gry i dźwięków systemowych (Ogólny)

30 minut temu, adivxv napisał:

Ustaw głębie 16 albo 24bit i ew. wyłącz wszelkie tam efekty. Daj screen z ustawieniami.

Dostępne jest tylko 16bit 

Desktop Screenshot 2021.02.16 - 13.46.12.48.png

Desktop Screenshot 2021.02.16 - 13.46.10.07.png

Zauważone przed chwilą. Kiedy jestem przełączony na Arctics 5 Game (brak dźwięku) to filmiki w przeglądarce przecina jak starego poloneza