Olson 0 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Witam. Posiadam problem ze słuchawkami steelseries Arctics 5. Po powrocie z pracy włączyłem kompa i nie miałem na nich dźwięku. Okazało się że w ustawieniach pozmieniały się urządzenia domyślne. Zmieniłem więc Arcttics 5 Game jako urządzenie domyśle odtwarzania dźwięku a Arctics 5 Chat na domyślne komunikacji. Jednak problem ciągle występował. Dźwięk wrócił kiedy zmieniłem na Arctics 5 Chat (mikrofon) jako urządzenie odtwarzania. Na Discord idzie jakoś to znieść bo łatwo jest zmienić w ustawieniach słuchawki i mikrofon na Arctics 5 Chat ale na Teamspeak jest ciężej bo z takim ustawieniem zadziała za piątym razem a później i tak się coś krzaczy i wracają domyśle. W grze Counter-Strike potrafi mi się wszystko przestawić w systemie i mogę kompletnie nic nie słyszeć nawet wracając do Arctics 5 Chat. (Używając Arctics 5 Chat jako głośnik nie mogę rozmawiać przez komunikator w grze. Przez ten problem również nie działa ciała Chatmix dzięki któremu mogę manipulować pomiędzy balansem Chatu rozmowy (discord, TS) a dźwiękiem w grze. Może ktoś miał podobny problem? Albo ma jakiś pomysł na rozwiązanie mojego. Będę bardzo wdzięczny za każdą próbę pomocy. Proszę pytać o wszystko w sprawie tego problemu. bardzo chętnie odpowiem. Dziękuję serdecznie -Arctics 5 Chat-Odpowiedzialny za balans dźwięku z komunikatorów komunikatorów -Arctics 5 Game-Odpowiedzialny za balans dźwięków z Gry i dźwięków systemowych (Ogólny) Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Pokombinuj w ust. dźwięku Windowsa częstotliwość próbkowania na 44khz. Cytuj Link to post Share on other sites
Olson 0 Napisano 16 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 19 minut temu, adivxv napisał: Pokombinuj w ust. dźwięku Windowsa częstotliwość próbkowania na 44khz. Bez zmian Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Ustaw głębie 16 albo 24bit i ew. wyłącz wszelkie tam efekty. Daj screen z ustawieniami. Cytuj Link to post Share on other sites
Olson 0 Napisano 16 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 30 minut temu, adivxv napisał: Ustaw głębie 16 albo 24bit i ew. wyłącz wszelkie tam efekty. Daj screen z ustawieniami. Dostępne jest tylko 16bit Zauważone przed chwilą. Kiedy jestem przełączony na Arctics 5 Game (brak dźwięku) to filmiki w przeglądarce przecina jak starego poloneza Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Instalowałeś jakieś sterowniki z płyty czy ze strony ? Cytuj Link to post Share on other sites
Olson 0 Napisano 16 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 1 minutę temu, adivxv napisał: Instalowałeś jakieś sterowniki z płyty czy ze strony ? Sterowniki były instalowane ze strony po formacie który był kilka miesięcy temu Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Odinstaluj i ponownie zainstaluj Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts