under555 10 Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Hej, mam na stole komputer, któremu nie wiem o co chodzi. Zrobiony zgodnie ze sztuką - czyli dobre i sprawne elementy (i5,ssd,hdd,dobre psu, sensowne mobo, gpu radeon) aczkolwiek niektóre już mają więcej niż 5 lat. RAM jest w dwóch kościach po 4GB każda Chronologiecznie było tak 1. Komp został złożony 2. Włączym się bez problemu 3. Postawiłem W10 i porobiłem różne stress testy - wszystko ok 4. następnego dnia po przenisieniu w inne miejsce komputer nie chcą się włączyć - resetował się (Bez żadnego sygnału dźwiekowego) 5. Został wyjęty ram i zamieniony miejscami 6. komputer się włacza i przechodzi stresstesty Nie rozumiem jakim cudem kiedyś na pierwotnym układzie RAM działał a potem przestał - nie rozumiem logiczne tego tematu co go niby boli? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 13948 Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Może w trakcie przenoszenia, któraś z kości się wysunęła z gniazda i stąd te problemy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts