Mark97 1 Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 22 godziny temu, Szy3ki napisał: Również mam 8700k i GTX1080Ti Ale składam drugi komputer RTX3080 i padło na 10900k z racji tego że kupiłem go za 1599zł a i komputer typowo do gier więc sprawdzi się "lepiej" Lepszy wyborem będzie FD ION 860W w platynie A wiesz może gdzie go teraz dostać? Cytuj Link to post Share on other sites
PawqoV8 6 Napisano 17 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 (edytowane) 34 minuty temu, Mark97 napisał: A wiesz może gdzie go teraz dostać? Jak zależy Ci na 850W, to dostępny w kilku sklepach jest seasonic focus gx 850W 80 plus gold. Jest to jedna z lepszych serii zasilaczy dostępnych aktualnie na rynku. Sam korzystam na obecnym sprzęcie i jestem bardzo zadowolony. Moim zdaniem lepszy od FD. Osobiście uważam że 850W to już mocno na górkę. Ja wziąłem 760W od FD a i tak będzie sporo zapasu i możliwość dorzucenia najmocniejszego rtx-a. Kolega kilka wątków wcześniej, wrzucił bardzo wartościowy film dotyczący realnego zapotrzebowania. Aczkolwiek rozumiem zakup na zapas. Sam tak zawsze robiłem przez lata. Ostatnio zasugerowałem się opiniami "że tyle mi nie jest potrzebne" I po roku wymieniam 550W na 760W. Każdy najlepiej wie, co jest dla niego potrzebne, w jaki sposób konfiguruje swoje zestawy, oraz jak często zmienia konkretne podzespoły. Co do mojego wątku, temat jest do zamknięcia. Ostatecznie zakupiłem poniższy zestaw: 10700KF + NZXT X63 MSI Z490 ACE Vipery 4,4k CL19 #edit Dodatkowo zakupiłem: zasilacz i 3x nowe wentylatory widoczne na zdjęciu Czekam na chłodzenie CPU oraz RAM. Szykuje się zabawa na weekend Temat dalszej przebudowy poruszę w swoim worklogu, jak dojdą do mnie wszystkie części. Dziękuje wszystkim za udział w dyskusji. Edytowane 17 Lutego 2021 przez PawqoV8 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 A jaką wziąłeś obudowe ? I jaka karta graficzna wpadnie ? Cytuj Link to post Share on other sites
PawqoV8 6 Napisano 17 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Obudowę jaką mam to Fractal Design mesify C Karta graficzna może nie najnowsza, ale aktualnie i tak nie kupie nic przy tych cenach Na ten moment mam "tylko" RTX 2070 SUPER od MSI Obecny sprzęt i tak niespecjalnie dawał mi możliwości większych inwestycji w kartę. Ten myślę że wystarczy spokojnie na 3-4 lata, więc myślę że łącznie obsłuży 3 GPU zanim znów zmienię podstawę. Trochę wiecej o swoim setup pisałem tutaj: Aczkolwiek kolejna duża aktualizacja, pojawi się pewnie w weekend jak zacznę przebudowę. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kosiarz66 46 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 18 godzin temu, PawqoV8 napisał: Jak zależy Ci na 850W, to dostępny w kilku sklepach jest seasonic focus gx 850W 80 plus gold. Jest to jedna z lepszych serii zasilaczy dostępnych aktualnie na rynku. Sam korzystam na obecnym sprzęcie i jestem bardzo zadowolony. Moim zdaniem lepszy od FD. Osobiście uważam że 850W to już mocno na górkę. Ja wziąłem 760W od FD a i tak będzie sporo zapasu i możliwość dorzucenia najmocniejszego rtx-a. Kolega kilka wątków wcześniej, wrzucił bardzo wartościowy film dotyczący realnego zapotrzebowania. Aczkolwiek rozumiem zakup na zapas. Sam tak zawsze robiłem przez lata. Ostatnio zasugerowałem się opiniami "że tyle mi nie jest potrzebne" I po roku wymieniam 550W na 760W. Każdy najlepiej wie, co jest dla niego potrzebne, w jaki sposób konfiguruje swoje zestawy, oraz jak często zmienia konkretne podzespoły. Co do mojego wątku, temat jest do zamknięcia. Ostatecznie zakupiłem poniższy zestaw: 10700KF + NZXT X63 MSI Z490 ACE Vipery 4,4k CL19 #edit Dodatkowo zakupiłem: zasilacz i 3x nowe wentylatory widoczne na zdjęciu Czekam na chłodzenie CPU oraz RAM. Szykuje się zabawa na weekend Temat dalszej przebudowy poruszę w swoim worklogu, jak dojdą do mnie wszystkie części. Dziękuje wszystkim za udział w dyskusji. Ja od paru lat miałem możliwość kupna 550w super flower, zdecydowałem się finalnie na 850 platinium leadex, dopłata była około 100zł, i nie żałuje obsłużyła parę configów, w tym 2x 2080ti a teraz 3090 z 6950x. Moim zdaniem lepszy psu jak najnowszy leadex 3 bodajrzę. Przez jakiś czas zastanawiałem się i chciałem wybrać psu Silenium pc lub evga g2 ale dobrze że zostałem z porządnym producentem, mało tego nadal mam gware ma zasilacz odkurzyłem i dalej zasila a napięcie wzorowe. Nie załuje że wybrałem Super Flower, mimo że u nas w kraju popularne jest korsarzem spc, a o tej marce słuch zaginał a przecież produkuje zasilacze jako jeden z niewielu. I Robi dla Evgi Np|: oemy G2. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts