Skocz do zawartości

Komputer do cs:go, fortnite itp. do 1000zł na używkach

Recommended Posts

Zastosowanie komputera : gry e-sportowe

Części: raczej używane, chyba że nowe będą bardziej opłacalne

Maksymalna kwota : max 1000zł, proszę nie przekraczać budżetu

Kiedy zamierzam kupić komputer? : Deadline za jakieś 2 tygodnie, ale najlepiej 1 tydzień

Których części potrzebuję : Obudowa z zasilaczem by się znalazła, dysk myślę że też. Więc MOBO, CPU, GPU, RAM

Czy będę podkręcać sprzęt? : Zależy od zastosowanych części.

Rozdzielczość mojego monitora i model : TV Full HD 60hz z HDMI

Specjalne wymagania : Plan jest taki żeby popularne gry chodziły w stałych 60fps na ustawieniach low albo medium. Aha i w budżecie musi się zmieścić przyzwoita kamerka internetowa, proszę o polecenie jakiejś.

Własna propozycja zestawu : Mam pewne pomysły ale narazie nie zdradzę żeby nie sugerować odpowiedzi. Może ktoś podsunie coś ciekawszego ;)

Inne : Jak ktoś ma jakiś używany sprzęt który mógłby pasować do takiej jednostki to piszcie śmiało oferty na priv.

i3 10100f 400 , najtańsze mobo za 250 i na razie jedna kość 8gb za 100. W przybliżeniu 800 i reszta na gpu co najlepszego znajdziesz . gtx 660 r7 260x 7850 itp 

Ewentualnie szukać okazji  w całych kompach . Mi się udało w tym tygodniu kupić niezły zestaw za 900 . 

Edytowane przez jakub1t
  • Dzięki 1

Możesz kupić uzywki i5, mobo, 2x4gb zależnie od generacji i podstawki 500-700pln i za 300 GPU osobiście poszedłbym jednak w pentium g6400, h410 i 2x4 lub 1x8 ddr4 nowe bo może ktoś kiedyś będzie chciał to rozbudować do i3 lub i5 no i masz gwarancję. 

Za 900-1000 kupisz też zestaw na i5 lga 1155 i gtx 1050

Za 340 kupisz np gtx 760

https://allegro.pl/oferta/zotac-gtx-760-oc-2gb-gddr5-lublin-sklep-gwar-10195314324

Wydajnosciowo to odpowiednik gtx 950 a więc fortnite czy csgo będą działały 60fps

Tanie dostaniesz gtx 660 a jak zasilacz słaby to od biedy gt 1030 używany za 250 

• Dzięki 1

Wstępnie upatrzyłem sobie i3-8100, MSI H310M Pro HDV (outlet, rok gwarancji), 2x4GB ddr4 i GTX 760. Wszystko wyjdzie ok. 850-900zł w zależności ile zbiję cenę w negocjacjach :DMoim zdaniem całkiem fajny sprzęt w tych pieniądzach. Jakby grafa padła to jest jakaś integra. Procek można w przyszłości wymienić na i5/i7 9gen i wymienić ram na 2x8. Do tego SSD 256 + HDD 500. Co tym myślicie?

Do tego potrzebuję jeszcze:

1. Kamerka. Ktoś poleci coś na usb w cenie ok. 50zł? Najlepiej nowa z gwarancją.

2. Potrzebuję też chyba zasilacza bo Elementum 350W będzie na styk. Ma ktoś jakiś markowy, niezbyt stary, minimum 450W w okolicach 100zł? Ewentualnie link do allegro/olx z propozycją?

W dniu 8.02.2021 o 09:02, zbiku90 napisał:

Wstępnie upatrzyłem sobie i3-8100, MSI H310M Pro HDV (outlet, rok gwarancji), 2x4GB ddr4 i GTX 760

No i na tym stanęło tylko zamiast gtx 760 biorę 950 bo cena i wydajność podobna a zasilacz 350W spokojnie wystarczy, akurat mam taki pod ręką.

Temat można zamknąć