Skocz do zawartości

Zestaw już będzie kupowany, ostateczny wgląd dla specjalistów ;)

Recommended Posts

Witam

Procesor:Intel Core i5-2500K /3.3GHz, 6MB, LGA 1155, BOX Cena:730zł

Pamięć RAM:A-Data 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 Gaming Cena:159zł

Płyta Główna:AsRock P67 PRO3 B3 Cena:430zł

Karta Graficzna:GeForce GTX 560 Ti TwinFrozr II/OC 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI 849zł

Dysk Twardy: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 Cena:135zł

+ w przyszłości dysk zewnętrzny 500GB

Nagrywarka DVD:Samsung SH-S223C SATA (black) Cena:90zł

Obudowa:SilentiumPC Brutus 410 Pure Black (bez zasilacza) Cena:139zł

Zasilacz:Seasonic M12II-520 520W 80 Plus Bronze Cena:295zł

Serdecznie proszę o ostateczną opinię na temat tego zestawu ;) .

Troszkę mnie wyjdzie za dużo za niego, myślę żeby go wcisnąć do starej obudowy ;)...

Na jaki czas beztroskiej rozrywki starczył by taki? ;>

Oczywiście zestaw pomagali mi sklecać użytkownicy tegoż forum którym serdecznie dziękuję.

@Fugens

Przecież ten Seasonic to bardzo dobra konstrukcja. Bez problemu podoła temu zestawowi. A tak na marginesie, wiesz, że XFX jest produkowany w zakładach Seasonica? :D

Edytowane przez SP1DER987

W sumie zaoszczędzenie na zasilaczu odpada... Za bardzo się na tym poślizgnąłem gdy kupowałem pierwszego PCta...

Jedne nadzieje na tej obudowie miałem... Ewentualnie mniejszy dysk, ale też nie ma za bardzo sensu.. I tak jeszcze nie tak dawno mówiłem sobie ze 1TB będzie i nie ma innej opcji... a tu jednak 500GB będzie musiało wystarczyć na razie... ;[

A już nie chce dłużej czekać z tą wymianą bo wyjdzie coś nowego i będę czekał w nieskończoność ;D

Ja mialem kupwoac pc za 1200 zl z allegro, ktory by niby dawal rade, potem przyszedlem tutaj i mnie wysmiano. Postanowilem kupic pc za 2000, jednak okazal sie on slaby wiec jednak 2500, ale nadal mialem watpliwosci, ciut ciut doplace i bedzie lepszy to ostatecznie dam 3000 az w koncu skonczylem na 3350 a i tak mysle, ze moeglem kupic lepszy zasilacz "na pozniej".

Gtx 560 Ti to przyzwoita karta choc osobiscie uwazam ze hd 6950 byl by lepszy jednak polecal bym kupno karty o klase wyzszej. Nie masz kasy? Co za problem? kilka nocek w markecie na inwentaryzacji :D

Kolego komp jest wypasiony na maksa, kiedyś trzeba powiedzieć stop bo tak można w nieskończoność podwyższać cenę.Ale tak:

Zasilacz powinieneś z 50zł taniej wyrwać w innym sklepie.

Core z odblokowanym mnożnikiem i nie ma porządnego chłodzenia??? no bez jaj.

Przydał by się dysk SSD na system, wiem że to kolejny wydatek ale przy takim sprzęcie aż się prosi

Edytowane przez Ostrowin

hehe... Jakaś praca by się przydała na wakacje... ale nie jest to takie łatwe... mam też trochę pracy u siebie... a planowałem też remont w pokoju... za dużo tego wszystkiego jest ;p

Gdzieś słyszałem za do intela lepiej brać GeForce... Jest coś w tym?

Mieszam się :Dale że nie lubię źle wydawać pieniędzy, więc dobrze że wychodzą takie wątpliwości teraz, a nie jak jak już będę się nim bawił w domku ;p

EDIT:

SSD... Jakie mógł byś polecić? ;p

Chłodzenie do proca... Podejrzewam będzie cichsze, a mi na tym też zależy :)

Edytowane przez Kurator

To nie chodzi o ciszę, na dobrym chłodzeniu wkręcisz tego proca spokojnie do 4.5GHz, Ja bym proponował Thermalright Venomous X cena około 210zł, ale naprawdę warto.

A dysk to SSD OCZ AGILITY 3 60GB cena 400zł

Tutaj masz test tego dysku zrobiony przez kolegę tylko że w pierwszej rewizji, ta co ci poleciłem jest w trzeciej i jest o wiele szybsza.

http://www.benchmark.pl/recenzja/showmini/recenzja_id/3994

SSD wcale sie nie prosi, tez kupowalem kompa w podobnej cenie i nawet nie bralem ssd pod uwage (strasznie drogie) Co do chlodzenia procesora to by sie przydalo, za 130 zl mozna juz dobre kupic. A ja ostatecznie zrezygnowalem z mozliwosci sli (najwyzej karte sie sprzeda i wymieni) a plyte i zasilacz tanszy kupilem

400 zł za 60GB to drogo?? no bez przesady, czytałeś w ogólle test z mojego linku??? Według ciebie 2-3 krotne skrócenie pracy na plikach i pięciokrotne skrócenie czasu uruchomienia windy nie jest warte tej kasy??? :cry:

No tak ale tu trzeba zauważyć ze wyjdzie mnie wtedy całość sporo ponad 3k PLN... :D

Nie jestem pewien czy stać mnie na wydanie kasy na ten dysk SSD chyba że w przyszłości sobie go dokupię zamiast tego zewnętrznego.

Jeszcze znajomy mówił coś o obudowie że ma jakąś wariacką z wyświetlaczami itd... muszę go dopytać o model i cenę jaką by chciał za to co ma i stwierdzicie czy będzie się opłacało...

Tylko nie wiem kiedy go spotkam... :P

W sumie zaoszczędzenie na zasilaczu odpada... Za bardzo się na tym poślizgnąłem gdy kupowałem pierwszego PCta...

Jedne nadzieje na tej obudowie miałem... Ewentualnie mniejszy dysk, ale też nie ma za bardzo sensu.. I tak jeszcze nie tak dawno mówiłem sobie ze 1TB będzie i nie ma innej opcji... a tu jednak 500GB będzie musiało wystarczyć na razie... ;[

A już nie chce dłużej czekać z tą wymianą bo wyjdzie coś nowego i będę czekał w nieskończoność ;D

zaoszczedz na zasilaczu. Ten XFX jest bardzo dobry.

Dobrze jak bys obudowe kupil, a nie upychal nowego sprzetu w jakąs padakę bez wentylacji.

Dysk ssd kupisz w przyszlosci jak bedzie siano, nie jest to jakos super niezbedne.

400 zł za 60GB to drogo?? no bez przesady, czytałeś w ogólle test z mojego linku??? Według ciebie 2-3 krotne skrócenie pracy na plikach i pięciokrotne skrócenie czasu uruchomienia windy nie jest warte tej kasy??? :cry:

Jest warte jak sie ta kase ma, przy budzecie 3k 400 zl to za duzo wdg mnie by wydac na taki dysk i stracic na innych podzespolach

A jeszcze pytanie odnośnie składania komputera, może to zrobić sklep? [pewnie za opłatą + koszt pasty]... np esc.pl bo nie wiem czy nie będzie lepiej sklecić tego samemu żeby być pewnym że wszystko zrobione jest poprawnie...

jakie jest wasze zdanie?

Ok czyli ostatecznie wyglądało by to tak:

Karta Graficzna:GeForce GTX 560 Ti TwinFrozr II/OC 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI 849zł

Zasilacz:Seasonic M12II-520 520W 80 Plus Bronze Cena:295zł

Bo tamtego zasilacza XFX Core Edition 550W nie widzę w esc.pl

Jeszcze luknę czy nie ma czegoś taniej z tego na allegroszu...

Zasilacz:XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU Cena:239zł

heh 2772zł troszku dużo... niby mnie stać bo mam 3k ale miałem kupić za 2600 z wysyłką :D

A nie wiem jak jest z esc z wysyłką bo ceny mają nawet dobre, w porównaniu z allegro.pl.

Cały PC liczony jako jedna wysyłka czy jak?

Cały PC liczony jako jedna wysyłka czy jak?

Tak. przy składaniu zamówienia jest pole przeznaczone na uwagi odnośnie zamówienia- tam prosisz o złożenie zestawu z zamówionych części. Składają ci go i wysyłają. Koszt wysyłki jest wtedy pojedynczy. Przypuszczam, że gdybyś nawet zamówił wszystkie części w jednym czasie bez składania to za dostarczenie gratów zapłaciłbyś tylko raz.

Wszelkie koszty powinny się znajdować w formularzu zamówienia.

Pozdrawiam.

• Popieram 1