marcin-mw 1 Napisano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Hej, możecie polecić jaką obudowę do nowego kompa? Przede wszystkim ma wyglądać jak „niekomputer” ;-) Zależy mi na tym, by komputer nie wyglądał jak komputer na pierwszy rzut oka. Choć paradoksalnie szyba byłaby fajna, bo chciałbym wrzucić do niej chłodzenie NZXT Kraken Z73, co wiąże się z montażem chłodnicy 360mm. Tą chłodnicę chciałbym umieścić na gorze obudowy, a nie na przodzie. No i wisienką na torcie musi być USB-C z przodu obudowy. Aktualnie w „wyścigu” na czoło wysuwa mi się H710i od NZXT, ale może macie jakiegoś czarnego konia... Cytuj Link to post Share on other sites
angelus01 69 Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 phanteks pro 2 ? Cytuj Link to post Share on other sites
marcin-mw 1 Napisano 28 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 21 godzin temu, angelus01 napisał: phanteks pro 2 ? Niezła, ale wolałbym coś w rozmiarze midi Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2021 W dniu 28.01.2021 o 00:25, marcin-mw napisał: Przede wszystkim ma wyglądać jak „niekomputer” ;-) Zależy mi na tym, by komputer nie wyglądał jak komputer na pierwszy rzut oka. Mówisz, masz: https://www.x-kom.pl/p/408314-obudowa-do-komputera-lian-li-pc-y6a-odyssey-yacht-srebrny.html 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Loki1997 56 Napisano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2021 (edytowane) Ostatnio mój kumpel budował kompa na Silent Base 800, generalnie buda wygląda dużo lepiej w rzeczywistości niż na zdjęciach. No i masa miejsca na kable i AiO jeśli już planujesz. Edytowane 29 Stycznia 2021 przez Loki1997 Cytuj Link to post Share on other sites
marcin-mw 1 Napisano 29 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2021 Godzinę temu, Loki1997 napisał: Ostatnio mój kumpel budował kompa na Silent Base 800, generalnie buda wygląda dużo lepiej w rzeczywistości niż na zdjęciach. No i masa miejsca na kable i AiO jeśli już planujesz. Buda niezła, ale jednak USB-C nie ma. Poza tym, to jest dość duża buda, ale jednak wolałbym coś mniejszego od Full Tower Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2021 Ten BQ to jest Middle Tower, nie Full. teraz robią takie wysokie żeby się chłodzenie wodne pomieściło bezkonfliktowo. Cytuj Link to post Share on other sites
Loki1997 56 Napisano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2021 Dokładnie tak jak piszę kolega wyżej. Taka budowa pozwoli Ci na wsadzenie większości o ile nie wszystkich chłodnic z AiO na top. Cytuj Link to post Share on other sites
marcin-mw 1 Napisano 10 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Kończąc wątek, ostatecznie wybrałem Lian-Li Lancool One Digital, bo taka mi wpadła w oko Natomiast pomysł AIO upadł, gdyż jednak nie byłem w stanie znieść "dźwięku" pracującej pompki chłodzenia, gdy komputer stał koło mnie na biurku. Jako, że nie przepadam za słuchawkami i z komputera dźwięki wydobywają się z głośników, nie było niczego, co by zagłuszało dźwięk skrobania patyka z ziarnem przez papugę Ale wszystkim dziękuję za chęć pomocy Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts