Skocz do zawartości

Zestaw za około 7k - Gry

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera : Gry
  • Maksymalna kwota : ~7000
  • Kiedy zamierzam kupić komputer? : Jednostkę bez grafiki od razu, grafikę za max 3 miesiące
  • Których części potrzebuję : Cały PC - bez systemu.
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : Jeżeli w tej cenie mogę mieć lepsze osiągi to podkręcę, jeżeli nie ma sensu w to iść to nie.
  • Rozdzielczość mojego monitora i model : AOC WQHD 27 cali 144Hz.
  • Specjalne wymagania : Przedstawię nieżej
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Nie są z poprzedniego, posiadam nowe egzemplarze: GOODRAM CX400 512 GB, Gelid Phantom Intel/AMD 2x120mm, Corsair Vengeance LPX, DDR4, 16 GB, 3000MHz, CL16 
  • Własna propozycja zestawu : jako takiej brak
  • Inne 

Cześć, od dłuższego czasu zbieram się do kupna nowego PC, Cłodzenie, ramy oraz dysk pod system już posiadam, mam nadzieję też, że to chłodzenie będzie odpowiednie do przyszłego zestawu, w razie czego w aktualnym komputerze wsadzone mam SilentiumPC Grandis 2 XE1436, jeżeli jest lepsze to mogę je po prostu podmienić.

Sytuacja jest dosyć nietypowa, ponieważ z zakupem karty chciałbym jeszcze poczekać ze względu na ich aktualne ceny oraz fakt, że w tym momencie muszę dokończyć studia i mogę poczekać z kartą, bo nie ma, aż tyle czasu na grę.

Chciałbym jednak już zamówić nową jednostkę bez karty graficznej, ponieważ przydałaby mi się w tym jednostka z procesorem oraz kartę na ten moment mogę przełożyć z poprzedniego komputera. W tym momencie pojawia się moje pytanie, bo chciałbym żeby oba komputery byłī w pełni sprawne, drugi nie musi mieć wydajnej grafiki na ten moment i czy lepszym wyborem będzie dopłacenie około 200 złotych do procesora z zintegrowaną grafiką czy lepiej kupić jakąś grafikę za około 250 zł na te 3 miesiące?

W drugim kompie siedzi Ryzen 2600.

Sam rozglądałem się za i5-10400 i i7-10700 tak żeby koszt z tak na prawdę 4 podzespołów, które w tym momencie chcę zamówić domknął się w do 2500 zł.

Podsumowując potrzebuję rady oraz porady z częściami jakie zamówić i czy lepiej będzie zamówić procesor z integrą czy bez a do tego jakaś grafika za 250zł.

Z góry dziękuję za pomoc,

Michał

Chciałem właśnie zamówić zestaw jaki podesłałeś, ale zasilacza nie ma na stocku, na allegro też brak, a dostawa proline na kwiecień, jaki inny byś możesz zaproponować, czy ten z polecanych XPG Core Reactor 750W lub wersja 650W będzie ok? Biorąc pod uwagę, tak jak napisałeś, z grafiką celuję w 3070.

• 2 tygodnie później...
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...