Skocz do zawartości

Karta graficzna się nie załącza i się grzeję

Recommended Posts

No to w takim wypadku karta może mieć uszkodzony rdzeń będzie on gdzieś na którymś rancie przegrzany i szlag go trafił.

3 godziny temu, Dawid7 napisał:

Podłonczyłem kartę graficzną do komputera mojego kolegi i nie działa

A komputer zgłasza błędem POST (głośniczek), że nie wykryto karty czy tylko obrazu nie ma? Sprawdzałeś wszystkie wyjścia HDMI itp.

Edytowane przez CrisPell
  • Haha 1

Komputer nie pika, obrazu nie wyświetla, karta była testowana na wszystkich wejściach

29 minut temu, CrisPell napisał:

30 minut temu, CrisPell napisał:

A komputer zgłasza błędem POST (głośniczek), że nie wykryto karty czy tylko obrazu nie ma? Sprawdzałeś wszystkie wyjścia HDMI itp

W dniu 8.01.2021 o 18:48, CrisPell napisał:

@doman18@pablo_gda

To bardzo mało wiecie stare płyty w komputerach OEM jak ten Fujitsu często mają problem z odpaleniem nowszych grafik. Brak kompatybilności.

W płytach konsumenckich ASUS, MSI itp. często w logach do update BIOS można znaleźć informację o dodaniu wsparcia GPU.

Spokojnie, nie pisałem że to bzdury tylko sceptycznie podszedłem do tych rzeczy. W pracy kupujemy workstacje Della (T3500,t3600 i inne), podłączamy do nich przeróżne k.graficzne, w poprzednich 2 pracach miałem do czynienia z HP (workstacje Zxx i desktopy, nie pamiętam dokładnych modeli) i ani razu się z czymś takim nie spotkałem. Dlatego właśnie pytałem. Fakt, tylko raz miałem do czynienia z Fujitsu ale tam nie było karty graficznej.

Edytowane przez doman18