Hamercik 0 Napisano 1 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 Niestety nie mam nic z tych gier Mam ewentualnie GTA V I się zastanawiam czy nie lepiej pobrać jakieś gry bo ten 3D mark ma 6,7 GB To może te GTA V będzie dobre do obciążenia Cytuj Link to post Share on other sites
korzychxp 253 Napisano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 Niezbyt. GTA ma tyle różnych opcji, że nie da się określić wydajności porównując z innymi systemami. Cytuj Link to post Share on other sites
Hamercik 0 Napisano 1 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 Ok rozumiem już pobieram 3D mark Benchmarki z Time Spy Cytuj Link to post Share on other sites
korzychxp 253 Napisano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 (edytowane) Wynik jest odpowiedni, normalnie te karty 7600 pkt. uzyskują. Więc stawiam na coś nie tak konkretnie z tą grą, ustawieniami, może sterownikami. Widziałem, że jeden user pomógł sobie jak włączył inną grę w tle razem z Fortnite to wtedy te fpsy skoczyły, albo miał włączone youtube. Próbowałeś też np w 4k pograć? Włącz w sterownikach opcję VSR, chyba gdzieś tam w graficznych czy ekranie to jest. Visual Super Resolution. Wtedy ustawisz sobie ultra detale + 4k, czy 1440p i porównasz jak się fps zmienia. Ogólnie stawiam na to, że albo fps jest ograniczony jakimś ustawieniem albo jest niskie użycie gpu i karta nie rusza. To też byś mógł sprawdzić włączając msi afterburner i robiąc screena w momencie gdy jest 30 fps Edytowane 1 Stycznia 2021 przez korzychxp Cytuj Link to post Share on other sites
Hamercik 0 Napisano 1 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 (edytowane) ok to jutro tak zrobię bo dzisiaj czasu już nie mam A karta ma 100% zużycia bo już sprawdzałem A tak jakby co to karta to asus tuf Edytowane 1 Stycznia 2021 przez Hamercik Cytuj Link to post Share on other sites
korzychxp 253 Napisano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 To bardzo dziwne, 100% użycia i 30 fps? Wtf? Może pokombinuj z różnymi opcjami graficznymi jeszcze albo vsync Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2021 W epicu ostatnio był jakiś błąd powodujący wysokie zużycie cpu przez launchera, może przez to te spadki. Benchmarki wyglądają dobrze, sprzęt działa jak należy. Cytuj Link to post Share on other sites
Hamercik 0 Napisano 2 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2021 benchmarki z hwinfo w fornite fn bench.CSV Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2021 Masz monitor 144hz? Bo wygląda jakby był włączony v-sync, ale żadnych spadków do 30 fps nie widzę. Cytuj Link to post Share on other sites
Hamercik 0 Napisano 2 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2021 Tak mam monitor 144hz A spadki są dość często do chyba 50 fps nie wiadomo z jakiego powodu i v-sync tez mam wlaczony Cytuj Link to post Share on other sites
korzychxp 253 Napisano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2021 (edytowane) Ogólnie GPU jest niewykorzystywany nawet w połowie, za niskie ustawienia zapewne. Mówiłeś że chodzi na 100% karta, a wcale nie. Przynajmniej nie w tej grze. Można też spróbować wymusić w sterownikach stałą liczbę fps. Spróbuj dać te 60, potem więcej. Niestety nie pamiętam jak się ta funkcja teraz nazywa. Wg testu masz średnio po 130-150 fps, nie widać tam spadków do 50, ani tym bardziej 30. Chyba że to jakieś przycinki, które nie są widoczne w teście, tak na moment. Ciężko powiedzieć, może ram za wolny, może podkręć procesor, bo widać że jest zapas, może taka gra... ale zrób też to co wyżej napisałem. I może nie używaj vsync? Radeony ogólnie mają sporo opcji w sterach, jakieś antilag itd. próbuj. Edytowane 2 Stycznia 2021 przez korzychxp Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts