Skocz do zawartości

Problem z nowo zakupionym komputerem

Recommended Posts

Witam. Niedawno zakupiłem nowy komputer i mam problemy z grą fortnite ponieważ mam spadki fps do nawet 30 co uniemożliwia mi swobodną grę, a wszystkie ustawienia mam na najniższych. Nie mam pojęcia co może być powodem tego zajścia ale prosiłbym o pomoc z góry dziękuje.Poniżej link do komputera

https://www.x-kom.pl/p/616803-desktop-x-kom-g4m3r-500-r5-3600-16gb-1tb-w10x-rx5600xt.html

Edytowane przez Hamercik
  • Hamercik zmienił tytuł na Problem z nowo zakupionym komputerem
1 minutę temu, Hamercik napisał:

Mogę ewentualnie sprawdzić benchmarki w Counter-Strike Global Offensive 

Nie wiem jakie tam powinny być FPS ale też mi się wydaje że powinno być więcej niz 200

Sprawdź, ale dodatkowo poproszę jeszcze ten screen z HWInfo64.

Screen to może być za mało.

Wejdź w hwinfo, sensors only zaznacz i po prawej na dole będzie taki przycisk jak Logging start. Zapisze się wtedy plik na pulpicie. Można wtedy pograć z 15 minut,ale w ten fortnite. Zakończyć test (logging stop kliknąć) i podesłać ten plik np. tutaj. Coś się wtedy zobaczy, choć nadal trzeba by było sprawdzić, czy aby na pewno sprzęt chodzi na 100% porównując jakiś benchmark, ale taki mocno obciążający, może Firestrike?

Edytowane przez korzychxp

Tłumaczę, by ściągnąć nie ze steam, tylko choćby z linku co dałem.

Albo stąd https://www.guru3d.com/files-details/3dmark-download.html

Co do wykresu wszystko jest ok, jedynie użycie gpu niskie, prawdopodobnie przez małe obciążenie grą. Dlatego trzeba test wydajności zrobić na 100%. Jak nie masz mocno obciążających gier to będzie ciężko. Przydałoby się coś w stylu Asasyna, Far Cry, z nowszych.