darekguma 0 Napisano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 Siemanko, z góry przepraszam za chaos w opisie.Dysk WD 2Tb 7200 podłączony w stacjonarce. Kopiowanie z tego dysku na inny wydaje mi się ze jest ok, lecz odwrotnie prędkość spada do 13Mb i tak leci. Ten sam dysk wpięty do innego kompa działa poprawnie zapis, odczyt. Inny dysk wpięty w miejsce tego który fiksuje działa prawidłowo, tak więc wyeliminowałem uszkodzenie kompa lub płyty. Czy jest możliwość ze plyta nie współpracuje z tym dyskiem, to już leciwy komp lecz inne dyski 2 i 3Tb obsługuje poprawnie. Macie jakieś pomysły? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4034 Napisano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 wrzuć z łaski swojej print screena, a nie zdjęcie pikseli, bo chce miec pewność czy dobrze widzę. tu wygląda że są, lub były błędy CRC. Cytuj Link to post Share on other sites
darekguma 0 Napisano 31 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2020 wrzuć z łaski swojej print screena, a nie zdjęcie pikseli, bo chce miec pewność czy dobrze widzę. tu wygląda że są, lub były błędy CRC. Ok to juz po nowym roku się odezwę DziękiWysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
darekguma 0 Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2021 Proszę jeszcze raz o pomoc. Zdjęcie wyżej. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 872 Napisano 3 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2021 W dniu 30.12.2020 o 18:44, darekguma napisał: Ten sam dysk wpięty do innego kompa działa poprawnie zapis, odczyt. Wygląda to na błąd systemowy. Wejdź w menedżer urządzeń, odszukaj dysk na liście, wejdź we właściwości, zakładka zasady i sprawdź, czy jest zaznaczenie przy Włącz buforowanie na urządzeniu. Jeżeli nie ma, to zaznacz i uruchom ponownie komputer. Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4034 Napisano 3 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2021 Ale to smart innego HDD, ten też ma błędy CRC do tego jeszcze jeden błąd zapisu. Cytuj Link to post Share on other sites
darekguma 0 Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2021 Wygląda to na błąd systemowy. Wejdź w menedżer urządzeń, odszukaj dysk na liście, wejdź we właściwości, zakładka zasady i sprawdź, czy jest zaznaczenie przy Włącz buforowanie na urządzeniu. Jeżeli nie ma, to zaznacz i uruchom ponownie komputer.Buforowanie było załączone. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts