Skocz do zawartości

Ekran robi się szary po wejściu do gry

Recommended Posts

Witam, 

jakiś czas temu pisałem o tym samym problemie jednak potem odpuscilem i uzytkowalem komputer na karcie zintegrowanej i bylo dobrze, ale teraz zaopatrzylem sie w nowa plyte glowna, procesor oraz ramy i myslalem, ze problemu juz byc nie moze, a jednak jest. Podejrzewam, ze w takim razie padla karta graficzna. Chodzi o to, ze przed chwila chcialem odpalic CS:GO i w momencie, gdy zaladowalo mnie na serwer dzwiek sie zwiesil ekran zrobil sie szary/czarny i po chwili wyskoczyło "no signal" zgasła klawiatura i mysz i musiałem zresetować kompa. Bylem przekonany, ze teraz juz wszystko bedzie dobrze, ale jak widac sie pomyliłem. Tak jak wspomnialem plyta glowna, ram oraz procesor sa nowe. Na starej plycie glownej w momencie gdy byla podlaczona na integre to problemu nie bylo, ale jednak wole uzywac karty graficznej i grac w komfortowych warunkach, a nie w takich. Masakra po prostu. A CS to jednak nie jest w ogole wymagajaca gra. Oto moje podzespoły:

Zasilacz ->  Chieftec Photon 650W 80 Plus Bronze

System: Windows 10

Karta graficzna: MSI Radeon RX 570 ARMOR OC 4 GB

Płyta główna: MSI B450-A PRO MAX

RAM: https://proline.pl/pamiec-adata-xpg-gammix-d10-ddr4-2x8gb-3200mhz-cl16-ax4u320038g16a-db10-p6714578

Procesor: AMD Ryzen 5 2600

Proszę o pomoc. 

PS: Teraz to samo stało się na samym PULPICIE.