sparda285 1 Napisano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 Witajcie. Mój wysłużony pad XBOX360 powoli się wyciera i ma czasami demencję (zapomina jak poprawnie działać). Pytam więc zacne grono forumowiczów o wasze sugestie, jakim nowym modelem zastąpić wysłużonego kompana wielu gier. Myślałem nad padem od Xbox'a Series X podobno wygodny i nie wyślizguje się z dłoni dzięki chropowatej powierzchni, pad od ONE X w moich dłoniach wydawał się dość mały i kanciasty przez co niezbyt przypadł mi do gustu. Co wy mi polecicie i jakie są wasze wrażenie. Zależy mi na solidnej konstrukcji która posłuży mi przez następnych kilka lat. Kabelek mile widziany. Sprzęt będzie wykorzystywany w grach wyścigowych i slasherach pokroju Forza Horizon, Devil May Cry, Batman Arkcham. Cena nie jest zbyt istotnym kryterium, gdyż warto dać trochę więcej za dobry sprzęt. Zdrowych i wesołych świąt i tak dalej... Cytuj Link to post Share on other sites
porcelanowy_janusz 80 Napisano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 Przerobiłem wiele padów - od PSX pod XONE. Z doświadczenia mogę przyznać, że najwygodniejszy pad jaki miałem, był właśnie od 360. Uwielbiałem jego rozmiar, a przede wszystkim wagę. Skoro od One wydaje ci się za mały, z pada od PS4 na bank byłbyś niezadowolony. Przegrałem też sporo godzin w F1 i najlepiej mi się grało na padzie od One. Szczególnie lokalizacja krzyżaka była w wygodniejszym miejscu od tej co jest w PS4. Jak grałeś w nowsze F1 i korzystałeś z ERS - wiesz o czym mówię Też kwestia budżetu. Bo jak możesz wydać 6 stów, zainteresuj sie tym Naconem. Grałem na nim przez chwilę w GT i Mortala i powiem ci, że sprzęt warty swojej kasy. Wygodnie leży w łapie, opcja z regulowanym ciężarem daje radę, bo można go zrobić pod siebie. Wbudowane BT, więc nie musisz kupować osobnych nadajników. Aaa, no i klawisze z tego co się orientuje da pod siebie zaprogramować 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sparda285 1 Napisano 24 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 Godzinę temu, porcelanowy_janusz napisał: Przerobiłem wiele padów - od PSX pod XONE. Z doświadczenia mogę przyznać, że najwygodniejszy pad jaki miałem, był właśnie od 360. Uwielbiałem jego rozmiar, a przede wszystkim wagę. Skoro od One wydaje ci się za mały, z pada od PS4 na bank byłbyś niezadowolony. Przegrałem też sporo godzin w F1 i najlepiej mi się grało na padzie od One. Szczególnie lokalizacja krzyżaka była w wygodniejszym miejscu od tej co jest w PS4. Jak grałeś w nowsze F1 i korzystałeś z ERS - wiesz o czym mówię Też kwestia budżetu. Bo jak możesz wydać 6 stów, zainteresuj sie tym Naconem. Grałem na nim przez chwilę w GT i Mortala i powiem ci, że sprzęt warty swojej kasy. Wygodnie leży w łapie, opcja z regulowanym ciężarem daje radę, bo można go zrobić pod siebie. Wbudowane BT, więc nie musisz kupować osobnych nadajników. Aaa, no i klawisze z tego co się orientuje da pod siebie zaprogramować Dziękuję za świetną wypowiedź. Oby więcej takich. Tak jak wcześniej wspomniałem budżet nie ma wielkiego znaczenia i biorę wszystko pod uwagę. Co myślicie o padach od SteelSeries i o DualSense od PS5? Z tego co wiem nie ma oficjalnych sterowników do Windowsa dla DualSense ale może w niedalekiej przyszłości... Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 Polecam z czystym sumieniem GENESIS PV65 Świetny pad za dobre pieniądze.Osobiście jestem mega zadowolony,posiadam od ponad 2 lat i zero problemów a gram sporo Cytuj Link to post Share on other sites
doman18 198 Napisano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 Uważaj na inne pady niż xboxowe. Niektóre nadal mają dinput a on odchodzi do lamusa - coraz mniej gier wspiera ten interfejs. Inaczej będziesz musiał używać emulatora. Szukaj takich co wspierają Xinput czyli albo mają wyraźnie napisane że są zgodne z xinput lub padem xboxa albo przynajmniej mają podobny layout do xboxowego ( przyciski XYAB i ułożenie gałek). W przypadku padów od PS to chyba 4 już od razu jest tak rozpoznawana w windowsie 10 a wcześniejsze wymagają dodatkowego programiku dla dualshoków. Ale tu ręki nie dam uciąć bo nie miałem w zyciu żadnego DS. Cytuj Link to post Share on other sites
porcelanowy_janusz 80 Napisano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 2 godziny temu, doman18 napisał: Uważaj na inne pady niż xboxowe. Niektóre nadal mają dinput a on odchodzi do lamusa - coraz mniej gier wspiera ten interfejs. Inaczej będziesz musiał używać emulatora. Szukaj takich co wspierają Xinput czyli albo mają wyraźnie napisane że są zgodne z xinput lub padem xboxa albo przynajmniej mają podobny layout do xboxowego ( przyciski XYAB i ułożenie gałek). W przypadku padów od PS to chyba 4 już od razu jest tak rozpoznawana w windowsie 10 a wcześniejsze wymagają dodatkowego programiku dla dualshoków. Ale tu ręki nie dam uciąć bo nie miałem w zyciu żadnego DS. Pamiętam, że do DS3 trzeba było instalować jakieś oprogramowanie. Też kiedyś na szybko chcieliśmy po kablu podłączyć DS4 i on już nie zadziałał. Chyba też wymagał jakiegoś oprogramowania. Nie wiem jak po BT, może od razu działa - tego nie testowałem. W dniu 24.12.2020 o 14:58, sparda285 napisał: Dziękuję za świetną wypowiedź. Oby więcej takich. Tak jak wcześniej wspomniałem budżet nie ma wielkiego znaczenia i biorę wszystko pod uwagę. Co myślicie o padach od SteelSeries i o DualSense od PS5? Z tego co wiem nie ma oficjalnych sterowników do Windowsa dla DualSense ale może w niedalekiej przyszłości... Jestem zbyt dużym biedakiem żeby zafundować sobie DualSense no i też nie maiłem okazji jeszcze pograć na 5 Więc tutaj jeszcze nie mam swojego zdania. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts