Dzidek244 0 Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Witam, Panowie potrzebuje rady... z racji tego, że moja karta graficzna niespecjalnie chce współpracować z obecna płytą główną planuje wymienić płytę. I tutaj mam mały dylemat... czy kupić przyzwoitą płytę, która w przyszłości pozwoli mi zastosowac mocniejszy procesor czy kupic jakąkolwiek płyte, która zacznie współpracować z obecną grafiką, a za jakis czas wymienic cały sprzęt. Wiem, że mój sprzet jest juz lekko zabytkowy, ale moje korzystanie z komputera ogranicza się do internetu i grania w WOT Bede wdzięczny za zasugerowanie modeli płyt. Z góry dziękuje AMD Phenom II X4 955 Płyta Gigabyte M52L-S3P Ram 6GB DDR2 GeForce GT 1030 Windows 10 Cytuj Link to post Share on other sites
korzychxp 253 Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 (edytowane) Nic tam wiele mocniejszego nie wrzucisz z procków, więc nieopłacalne i bardzo przestarzałe. Ale jak mam polecić coś na siłę to też Gigabyte ale innego 790XT miałem, bardzo fajna do podkręcania, chłodna. Z drugiej jak patrzę ceny na allegro po 200zł i więcej to padam na głowę choć na olx jakiś za 120, ujdzie. Chyba już lepiej przejść na jakąś B85 i Haswella kupić... Edytowane 18 Grudnia 2020 przez korzychxp Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Obojetnie czy to amd czy intel - ceny ponad 10 - letnich uzywanych podzespolow na allegro to rozboj w bialy dzien.Lepiej kupic cos pod nowsza podstawke po taniosci niz pchac sie w drogie starocie Cytuj Link to post Share on other sites
Dzidek244 0 Napisano 19 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 No cóż... macie racje. Ładowanie 200 zł w stary sprzęt nie ma najmniejszego sensu. Gigabyte 790XT zapowiada sie świetnie ale cena/dostępność to rozbój Wybór sie uprościł.... potrzebuje płyty za psie pieniądze, żeby się nie "gryzła" z obecną kartą graficzną. Możecie coś polecić? PS Dziękuję za dotychczasową pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
xardas228 288 Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 A wykluczyłeś szansę na to że sama karta graficzna jest uszkodzona ? Bo nie ma raczej żadnych przesłanek żeby ta karta nie mogła współpracować z tą płytą główną. Cytuj Link to post Share on other sites
Dzidek244 0 Napisano 19 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Podejrzenie padło na kompatybilnośc płyta - karta graficzna. Problem był omawiany i w sumie to jedyne racjonalne wytłumaczenie moich problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts