Sceadugenga 0 Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 Witam. Poszukuję monitora 27" do codziennej, komfortowej pracy biurowo-dydaktycznej (obecna sytuacja zmusiła mnie do nauczania online - platforma Zoom), który mógłbym podpiąć do swojego laptopa (nie najnowszy już Dell Precision M4800 - karta graficzna to Nvidia Quadro K2100M - z tego, co czytałem na jej temat, jest w stanie "udźwignąć" rozdzielczość 3840×2160 (4K) ). Z uwagi na mój zawód będzie służył do pracy z dużą ilością tekstu, poza tym przewiduję typowe zastosowania domowe (filmy i mniej wymagające graficznie gry, głównie strategiczne, typu Cywilizacja czy Stellaris). Nie mam pojęcia, która matryca będzie lepsza dla takich zastosowań (IPS, VA czy jeszcze coś innego), poza tym, że z uwagi na oświetlenie pokoju chciałbym, żeby była matowa. Z dodatkowych wymagań, potrzebuję, aby miał możliwość zamontowania na uchwycie w standardzie Vesa (75x75 albo 100x100mm). Planuję budżet w okolicach 1500-1700 zł, choć w przypadku atrakcyjnych opcji, mogę go nieco podnieść. Poza tym, pewnie jak każdy, chciałbym maksimum jakości w przystępnej cenie. Gdyby potrzebne były jakieś inne informacje, chętnie odpowiem na wszelkie pytania. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts