Skocz do zawartości

Oryginalny Win Vista uznany piratem

Recommended Posts

Witam ponownie.

Od jakiegoś czasu na moim laptopie ( MSI Prestige PX600) Windows Vista uznał, ze dokonałem nieautoryzowanej zmiany systemu dzięki czemu uznał mnie za pirata. System oczywiście legalny, oem preinstalowany , nic nie ruszane. WIęc moje pytanie brzmi co z tym fantem zrobić ? Dodam że przez 2 lata nic nie było robione na lapku,

tylko przeglądanie internetu i jakieś dwie proste gry dla zabicia czasu podczas podróży. Pojawiło się to chyba po aktualizacji niedawnej bo pamiętam że zresetował mi się dla aktualizacji no i dwa dni po tym taki monit mnie wita i nic zrobić juz teraz nie mogę.

Jeżeli faktycznie system jest oryginalny możesz napisać do Microsoftu wtedy powinni przydzielić inny klucz.

Możesz też wywalić aplikacje która odpowiada za sprawdzenie oryginalności(choć nie wiem czy w viście nie jest to dosyć uciążliwe)

Właśnie to zrobiłem , w awaryjnym wyłączyłem usługę licencjonowania, tyle że skoro mam oryginalny windows to chce żeby on taki był , moze odtworze recovery i zobacze czy wtedy przejdzie test oryginalności. Swoja drogą to już kolejny przypadek mój *pierwszy na viście) że po aktualizacji uznało windowsa za pirata.

Miałem niedawno dokładnie taki sam przypadek na laptopie z Vistą: "nieautoryzowana zmiana" itd. Powodem był chyba ... układ chłodzenia a raczej problemy z nim związane - pod obciążeniem temperatury dochodziły do >90 stopni. Trzy razy musiałem powtórnie aktywować Vistę, przy czym czasami nie przyjmował tego samego (oryginalnego) klucza. Po przeczyszczeniu układu chłodzenia i zmianie pasty temperatury spadły do 50 kilku stopni i problem przestał się pojawiać.

A to jest jakiś problem z aktywacją legalnego systemu Windows ?

Jak aktywacja nie idzie przez internet to przez telefon pójdzie bez problemu. W czym problem ? :menda:

Takie to trudne ? http://www.animated-smileys.com/smileys/embarrassed/animated-smileys-embarrassed-43.gif

• Popieram 1
Gość TheRedGuy

Miałem podobny problem po instalacji avast'a. Nawet gdzieś była na stronie MS dotyczacej tego bledu, lista softu mogąca powodowac problem. Bylo to dość dziwne, gdyż czasem startował normalnie, cześciej zablokowany.

Kamerton > to nie chodzi o aktywacje, system był aktywowany tylko jakaś zmiana w jakimś pliku spowodowała uznanie win za nieoryginalnego, aktywacja przez telefon nic tu nie da bo nawet takiej opcji nie ma

TheRedGuy > tez mam avasta, no ale przez niemal dwa lata chodziło wszystko bez zarzutu więc czy to jego wina to nie wiem, mało prawdopodobne no ale jednak , pewnie skończy się na tym , że zrobie recovery i tyle ale nie teraz, bo mam wyjazd na urlop jutro i nie będe się dzisiaj z tym bawił. Ważne że teraz jako tako moge go używać do neta i filmów, ale internet tam będe miał więc jak naprawde nie będzie mi nic działać to recovery zrobie na plaży ;d

Gość TheRedGuy

Też miałem avasta przez X lat...po wszystkich upach itp..

Nowa instalka Lapek asusa'a F5 na intelu i niestety najnowszy wykrzaczał cały system. Tuz po instalacji wygladało jakby system nigdy nie byl aktywowany.

Edytowane przez TheRedGuy

Kamerton > to nie chodzi o aktywacje, system był aktywowany tylko jakaś zmiana w jakimś pliku spowodowała uznanie win za nieoryginalnego, aktywacja przez telefon nic tu nie da bo nawet takiej opcji nie ma

Acha ! Teraz (chyba !) zrozumiałem.

Masz komunikat na pulpicie laptopa, że system piracki i nie możesz korzystać z laptopa bo system jest zablokowany a sam laptop gryzie, kopie i trzymasz go przyciśniętego workiem z cementem żeby nie kąsał.

Teraz to rozumię...

Nigdy nie spotkałem się z takim komunikatem ani w laptopach ani w stacjonarnych to i skąd miałem wiedzieć jak to jest. :menda:

Teraz już będę wiedział. :jupi:

Edytowane przez Kamerton
  • Popieram 1