becek123 0 Napisano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Cześć Czy do wieży GRUNDIG CMS 5000 umieszczonej w tej aukcji https://allegro.pl/oferta/mini-wieza-hifi-grundig-cms-5000-bt-dab-web-wifi-9954290401 jest jakaś możliwość podpięcia dwóch dodatkowych głośników? Wyjścia na głośniki są tylko 2, nie znam się totalnie na audio, wiem tylko że w starych wieżach wystarczyło wpiąć kabelki do jednego wejścia i sygnał się poprostu dzielił na wszystkie kanały ale tutaj są chyba dedykowane wyjścia i nie ma takiej możliwości, chyba że jakaś przejściówka. Potrzebuję wieży która mi to umożliwi, chcę rozstawić 4 głośniki po kątach w wiekszej sali bilardowej. Wymagania do DAB+ i WIFI, Cena to +- 700 zł Co byście polecili, jeżeli nie ten zestaw. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Podłączenie równoległe dwóch głośników to zwiększone obciążenie końcówki mocy i może ją spalić. Cytuj Link to post Share on other sites
becek123 0 Napisano 2 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Rozumiem, czyli powinienem szukać czegoś z gotowymi 4 wyjściami, czy w takiej cenie powinienem coś znaleźć? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Nie mam pojęcia, w domowych sprzętach tego chyba nie znajdziesz. Szukasz jakiegoś doublestereo a to nie są normalne rozwiązania, może popatrz w jakiś systemach nagłaśniania pomieszczeń. Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Stare amplitunery mają dublestereo . Np Sony strdb940qs 925 840 itp . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts