Skocz do zawartości

Czym zastąpić Honor 7 lite?

Recommended Posts

Cześć.

Szukam telefonu, który zastąpi mi poczciwego średniaczka, czyli Honora 7 lite/5c. Z telefonu jestem zadowolony, szukam czegoś w podobnej klasie, tyle że bardziej "dzisiejszego" ;) Główny minus Honora, to mało pamięci wbudowanej bez możliwości przeniesienia apek na kartę zewnętrzną. Główny plus, to długa praca na baterii i płynność nawet po paru latach bez resetu. Tych rzeczy szukam w nowym telefonie.

Budżet pojemny, ale nie wydaje mi się, że telefony do moich potrzeby kosztują specjalnie dużo. Nie jestem power userem, nie zależy mi na zjawiskowym aparacie i innych bajerach, nie gram w gry na telefonie. Czasem odpalam parę aplikacji na raz, np Nawigacja + Yanosik + Muzyka po bluteooth. Obecny Honor doskonale sobie z tym radził, więc przypuszczam, że każdy nowszy telefon podobnie. Zależy mi na:

- solidnej baterii

- płynności działania

- diodzie powiadomień  ;) (ewentualnie Moto Display)

Myślałem np o Moto G8 Power.

Dzięki za propozycje :)

Edytowane przez Silu00

Czy ja wiem. Wiadomo, że lepiej mieć więcej, ale 4GB powinno być w porządku do normalnego użytkowania i sensownego multitaskingu, wyłączając bardziej wymagające gry. Obecnie mam 2GB i da się wytrzymać ;)

Jeszcze nic sobie nie kupiłem, obniżki ominęły Realme 7, pewnie za świeży model. Żonie za to kupiłem solidnie przeceniony Redmi Note 8 do 599zł z oficjalnego sklepu Xiaomi.

Ostatecznie zamówiłem Realme 7, ale jednak w wersji 6GB Ram zamiast 4. 70zł różnicy to nic, a zawsze mniejsze prawdopodobieństwo ubijania apek w tle lub zamulania po jakimś czasie.

Obecny Honor 7 Lite ze swoimi 2GB akurat nie zamula, ale apki wygasza dość agresywnie, co czasem wkurza.

Dzięki za odpowiedzi w temacie :)